RAKNET: Tottenham kjempet om seriegullet - men en rekke svake resultater har sendt laget til 3. plass på tabellen. Her depper blant annet Kyle Walker og Harry Kane. Foto: Philip Oldham/Sportimage/PA Images
RAKNET: Tottenham kjempet om seriegullet - men en rekke svake resultater har sendt laget til 3. plass på tabellen. Her depper blant annet Kyle Walker og Harry Kane. Foto: Philip Oldham/Sportimage/PA ImagesVis mer

Tottenham ydmyket: - Det er en skam og ikke til å tro

Arsenal klatret til 2. plass.

• Newcastle - Tottenham 5-1

• Arsenal - A. Villa 4-0

(Dagbladet): Tottenham tapte og ble ydmyket med 1-5 mot nedrykksklare Newcastle og misset dermed 2. plassen i Premier League. Ettersom Arsenal samtidig vant mot Aston Villa i siste serierunde, snøt Arsène Wengers menn London-rivalene for 2. plassen.

- Jeg vil beklage til alle og spesielt fansen. Det er en skam og ikke til å tro. De siste ukene har vi ikke klart å yte hundre prosent, sier Tottenham-manager Mauricio Pochettino i intervju vist på TV 2.

Dagens nedtur føyer seg inn i rekken av svake resultater for Tottenham i ligainnspurten.

LYKKES: Newcastles Aleksandar Mitrovic scoret mot Tottenham. Foto: NTB Scanpix
LYKKES: Newcastles Aleksandar Mitrovic scoret mot Tottenham. Foto: NTB Scanpix Vis mer

To uavgjort og to tap er fasiten på de fire siste kampene - og de hvite fra London gikk på en kollaps i kampen om topplasseringene. Etter at håpet om seriegullet ble borte med 2-2 mot Chelsea, har laget slitt med å overbevise.

- Dette gjør vondt for Tottenham-fansen. Det er viktig å ende over Arsenal på tabellen, sier tidligere Tottenham-spiss Garth Crooks til BBC.

Overrasket Newcastle tok ledelsen etter 19 minutter ved Georginio Wijnaldum etter et pent angrep.

Moussa Sissoko spilte ballen til Aleksandar Mitrovic, som la ballen tilbake til Wijnaldum som skjøt inn 1-0 på St. James' Park.

Og det skulle komme mer fra hjemmelaget. Tottenham hadde ballen mye, men uten å skape det helt store. I stedet var det Newcastle som var dødelig effektive.

Newcastle rullet opp et fint angrep på høyresida og Moussa Sissoko slo et perfekt innlegg som fant Mitrovic inne i boksen. På vakkert vis stanget spissen inn 2-0 etter 39 minutter.

Rødt kort Etter 60 minutter reduserte Tottenham ved Erik Lamela. Erik Dier spilte ballen ut til Lamela som prøvde lykken fra skrått hold, og på litt heldig vis endte ballen opp i nettaket og til 2-1. Dermed var det kamp igjen i Nord-England.

Hjemmelaget havnet i mer vanskeligheter etter 67 minutter da målscorer Mitrovic fikk rødt kort. Spissen stemplet Tottenhams Kyle Walker og fikk direkte rødt.

Dermed måtte Newcastle spille de siste 23 minuttene av sesongen med ti mann på banen.

Pinlig filming Men det var hjemmelaget som skulle ha mest å juble for kort tid seinere.

Etter 73 minutter filmet Sissoko seg til et straffespark etter at Tottenhams Christian Eriksen stakk ut foten, men tv-bildene viste at Newcastle-spilleren kastet seg som stuper på jakt etter OL-plass til Rio de Janeiro.

Dommer Anthony Taylor lot seg lure - og fra straffemerket satte Wijnaldum inn 3-1 sikkert. Scoringen sikret langt på vei skjebnen for Tottenham, som trengte seier for å gå unngå å havne bak Arsenal på tabellen.

Etter 84 minutter la Rolando Aarons på til 4-1 - før det skulle bli enda verre for Tottenham.

Bare minuttet seinere kontret hjemmelaget og Daryl Janmaat fikset 5-1.

Kampen endte også 5-1.

Best på 11 år Arsenal var avhengig av hjelp fra Newcastle for å klatre på tabellen, og da Tottenham sviktet, takket «The Gunners» for hjelpa.

Olivier Giroud sendte Arsenal i ledelsen 1-0 mot Aston Villa etter bare 5 minutter. Villa-laget har framstått hjelpeløse gjennom hele sesongen, og den aller siste serierunden var intet unntak.

Nacho Monreal slo et innlegg fra venstre som fant spissen i feltet og Giroud headet inn ledermålet.

Giroud scoret også 2-0-målet etter 77 minutter. Mesut Özil fant spissen foran målet, og på ett touch satte franskmannen inn doblingen.

BESTE PÅ 11 ÅR: Arsenal og Arsene Wenger tok 2. plassen i Premier League. Foto: NTB Scanpix
BESTE PÅ 11 ÅR: Arsenal og Arsene Wenger tok 2. plassen i Premier League. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Bare minutter seinere økte Giroud til 3-0 etter et vakkert gjennomspill. Der med sikret han hat trick i siste serierunde. Mikel Arteta satte seinere inn 4-0.

2. plassen i Premier League for Arsenal er lagets beste ligaplassering siden 2004/2005-sesongen.

SCORET TRE: Arsenals Olivier Giroud. Foto: NTB Scanpix
SCORET TRE: Arsenals Olivier Giroud. Foto: NTB Scanpix Vis mer