Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tottenhams drøm knust

Arsenal sikret seg Champions League-plass. United ble nummer 2.

(Dagbladet.no): Siden 16. serierunde har 4.-plassen i Premier League tilhørt Tottenham. Søndag - i den 38. og siste runden - raknet alt Tottenham har kjempet for gjennom hele sesongen: Champions League.

Matforgiftet

Søndagen begynte på verst tenkelige måte for Tottenham da sju spillere ble matforgiftet før bortekampen mot West Ham, men Spurs stilte likevel med de aller fleste nøkkelspillerne fra start.

Om det var alvoret eller matforgiftningen som preget Martin Jols gutter, er ikke godt å si, men de kom kraftig på hæla fra start. Etter bare 10 minutter dundret Carl Fletcher inn 1-0 for de burgunderrøde.

Da Defoe utlignet ti minutter før pause, så det imidlertid lyst ut for Tottenham - som på det tidspunktet eide 4.-plassen i Premier League.

Wigan sjokkerte nemlig Arsenal med å snu 0-1 til 2-1 i historiens siste kamp på Highbury. Men Thierry Henry nektet å runde av 93 år på det ærverdige stadionet med tap.

Franskmannen roet et feststemt hjemmepublikum kledd i rødt og hvitt ved å utligne omtrent før pause.

Straffe

TAPTE FJERDEPLASSEN: Spurs lusker av banen etter tapet mot West Ham. Foto: EPA/SCANPIX
TAPTE FJERDEPLASSEN: Spurs lusker av banen etter tapet mot West Ham. Foto: EPA/SCANPIX Vis mer

Årets siste 45 minutter i Premier League kunne ikke startet mer dramatisk. West Ham ble tilkjent straffe da Zamora ble felt fem minutter ut i omgangen.

Den tidligere Tottenham-helten Teddy Sheringham (40) kunne ironisk nok bli mannen som fratok Tottenham Champions League-spill til høsten. Men straffesparket fra veteranen var påfallende løst og svakt plassert - og Robinson reddet enkelt.

Sheringham ble likevel ingen redningsmann for Tottenham. Det sørget - hvem andre - Thierry Henry for.

Først utnyttet han et grusomt tilbakespill og ga Arsenal ledelsen 3-2, før han sikkert satte inn et straffespark kvarteret før slutt og feiret med å kysse Highbury-gresset.

- Det var et farvelkyss til Highbury, forklarte Henry til Sky Sports etter kampen.

Om det også var et farvel til Arsenal, får vi et svar på før VM begynner.

Uansett sørget den utrolige franskmannen for sitt sjette hat trick på Highbury - og en verdig slutt på «93 years of memories», som hjemmefansen hadde skrevet på flere bannere.

West Hams Benayoun sørget for å drive Tottenham ut i bunnløs fortvilelse da han satte inn 2-1 for hjemmelaget 10 minutter før slutt. Der og da var Champions League død og begravet for stakkars Spurs, som må nøye seg med UEFA-cupspill.

Ingen sympati

Thierry Henry har ingen medynk med byrival Tottenham.

- Ingen kan si vi ikke fortjente det. Vi er nummer fire og skal spille finale i Champions League. Tabellen lyver ikke etter 38 kamper. Chelsea er verdige mestere, og United og Liverpool forsøkte å kjempe så lenge de kunne.

- Vi har hatt spillere ute hele sesongen, og det har ikke vært enkelt. I Arsenal samler vi ikke på fjerdeplasser, sier Henry.

Manchester United overkjørte Charlton på hjemmebane og vant 4-0 etter mål av Saha, Ronaldo, et selvmål og Richardson. Ole Gunnar Solskjær spilte den siste halvtimen - mens Ruud van Nistelrooy dro hjem i protest etter å ha blitt vraket i startoppstillingen.

Liverpool avsluttet sesongen med 3-1 borte mot Portsmouth.

<B>HELTEN:</B> Thierry Henry scoret tre ganger og kysset Highbury-matta for aller siste gang etter den siste.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media