Tottenhams frelser

Wimbledon- Tottenham 2- 6. Da Jürgen Klinsmann (33) kom tilbake til Tottenham fra Sampdoria like før nyttår, lovte han fansen at klubben ikke skulle rykke ned. I går scoret frelseren fra Tyskland fire mål på 19 minutter og fikset ny kontrakt med Premier League.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Etter at han hadde snudd 1- 2 til tre måls ledelse, hang Tottenham-fansen over gjerdene og hyllet helten.

Klinsmann satt på reservebenken i Sampdoria da han fikk tilbud om å spille ut 1997/98-sesongen i Tottenham. I kontrakten med gamleklubben fikk han med en klausul som sa at han skulle spille på laget, så sant han var frisk. Den klausulen fikk flere av lagkameratene til å reagere negativt.

Ryktene gikk

Stemningen ble ikke bedre da Klinsmann også begynte å uttale seg offentlig om laguttak og taktikk. Manager Christian Gross følte seg tråkket på, og ble ikke vennligere stemt da ryktene begynte å gå om at Klinsmann var en mulig arvtaker til managerjobben.

Enden på visa ble at Klinsmann uttalte at han skulle holde seg til spillet på banen, og la Gross få gjøre den jobben han var betalt for - uten innblanding.
I går viste det seg at den fordelingen er best. Superlativene haglet over firemålsscoreren.

Verdensklasse

- Jürgen var fantastisk. Spillet hans var av verdensklasse. Varter han opp med noe tilsvarende i VM, blir han et stort aktivum for det tyske laget, sier en opprømt manager Christian Gross etter seieren.

Også på Dagblad-børsen blir Klinsmann belønnet med toppkarakteren 10 etter målfesten i går.

Først utliknet han til 2- 2 minuttet før pause. Deretter lagde han hat-trick på seks minutter (fra 54. til 60. minutt), før han avsluttet showet med å legge ballen rett i beina til Moussa Saib på en elegant bakoverpasning: 6- 2 til Tottenham.

- Du var i en klasse for deg selv. Dette fortjente du på tampen av karrieren, sa Steffen Iversen til Klinsmann etter kampen.

Helten selv var også høyt oppe etter triumfen.

Lett for meg

- Medspillerne gjorde jobben lett for meg. Etter så mye fint forarbeid var det enkelt å score. Da målene rant inn, var det nesten så jeg kunne gråte av glede, sier Jürgen Klinsmann.

Viktigere enn å bli firemålsscorer og helt, var det at laget reddet plassen i Premier League.

- Det var jobben vår i går. Etter mye trøbbel de siste par månedene, tror jeg endelig vi har greid plassen. Det riktige er vel å si at vi er 99 prosent sikre, sier Jürgen Klinsmann.

Han ble vraket på laget i siste landskamp (1- 0 mot Nigeria). Innsatsen i går var ikke bare verd millioner for Tottenham. Den gir trolig også Jürgen Klinsmann tilbake plassen og kapteinsbindet på Tysklands landslag.

  • Tottenham møter Southampton hjemme på White Hart Lane i siste serierunde neste søndag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer