MATCHVINNER: Totti sørget for at Roma fortsatt har muligheten til å kvalifisere seg for Champions League. Foto: EPA/LANCIA
MATCHVINNER: Totti sørget for at Roma fortsatt har muligheten til å kvalifisere seg for Champions League. Foto: EPA/LANCIAVis mer

Totti avgjorde fem minutter på overtid mot Udinese

På pasning fra John Arne Riise.

Francesco Totti ble matchvinner i femte tilleggsminutt, på pasning fra John Arne Riise, da Roma var tilbake på vinnersporet igjen i serie A lørdag.

Totti scoret begge gjestenes mål i en kamp som fikk en dramatisk avslutning. Storscorer Antonio Di Natale utlignet for hjemmelaget i det 88. minutt, og deretter sto kampen og vippet.

Totti sendte Roma i ledelse med en «Panenka-straffe» tidlig i annen omgang. Samir Handanovic i Udinese-målet ble fintet ut av en løs lobb midt i mål. David Pizarro skaffet straffesparket da han ble felt av Giampiero Pinzi.

Målet så lenge ut til å bli kampens eneste, men Di Natale utnyttet svakt forsvarsspill av Juan da han utlignet kort før full tid. Dommeren signaliserte fire tilleggsminutter, men først i det femte tillagte minuttet ble Totti matchvinner.

Da hadde hjemmelagets Kwadwo Asamoah rukket å juble for det han trodde var vinnermålet, bare for å få gult kort for protester etter at målet ble annullert for hands.

TV-reprisene tydet på at Asamoah handset bare fordi han ble ulovlig hindret av Simone Perrotta.

John Arne Riise spilte hele kampen for Roma, som igjen er i jakten på mesterligaplasser.

Inter reiste seg Tidligere lørdag slo også Inter tilbake etter en svak periode. Esteban Cambiasso og Douglas Maicon scoret da Chievo ble slått 2-0. Med seieren er Inter bare to poeng bak serieleder Milan, som spiller søndag.

Inter tapte 0-3 for Milan forrige helg og fulgte opp med 2-5-tap hjemme mot Schalke i mesterligaens kvartfinale.

- Alt er fortsatt mulig. Vi tenker ikke bare på seriegull, jeg tror også at vi kan komme tilbake i mesterligaen, sa Cambiasso etter kampen.

(NTB)

MÅLGIVENDE: Riises pasning førte til seiersmålet mot Udinese. Foto: (AP Photo/Franco Debernardi)
MÅLGIVENDE: Riises pasning førte til seiersmålet mot Udinese. Foto: (AP Photo/Franco Debernardi) Vis mer