PEKTE MOT NEDRYKK? Francesco Totti tok seg en æresrunde foran Lazio-supporterne etter Roma-derbyet i går. Foto: EPA/CLAUDIO ONORATI
PEKTE MOT NEDRYKK? Francesco Totti tok seg en æresrunde foran Lazio-supporterne etter Roma-derbyet i går. Foto: EPA/CLAUDIO ONORATIVis mer

Tottis tomler får skylda for Roma-opptøyer

Spissen beklager.

||| (Dagbladet): Lazio - Roma 1-2.

I antikkens Roma kunne en tommels retning få skjebnesvangre følger for gladiatorer etter dueller.

Gårsdagens Roma-derby førte til supporterslagsmål i den italienske hovedstaden. En bil med to barn inni ble påtent, ti fans ble skadd og ti pågrepet etter Romas seier mot byrival Lazio på Olympiastadion.

Roma-spiss Francesco Totti får mye av skylda for Lazio-fansens sinne. Eller mer bestemt: Spissens bruk av sine to tomler ved kampslutt.

33-åringen viste nemlig to tomler pekende ned til Lazio-fansen. Det ble tolket som at han mente Lazio rykker ned, skriver nettstedet Football Italia.

Lot seg rive med
- Jeg må bare beklager hvis noen ble fornærmet av feiringen min. Jeg lot meg rive med i den følelsesmessige atmosfæren etter seieren. Men jeg ønsket ikke å skade noen, sier Totti på sin egen hjemmeside.

Han forteller at tomlene ikke var noe nedrykkshåning mot de lyseblå, det var et svar til Lazios Roberto Baronio - som gjorde samme bevegelse til Totti etter forrige byderby - og sa samtidig at Roma var «ferdige».

OPPTØYER: Slik så det ut utenfor Olympiastadion i går kveld. Foto: EPA/MASSIMO PERCOSSI
OPPTØYER: Slik så det ut utenfor Olympiastadion i går kveld. Foto: EPA/MASSIMO PERCOSSI Vis mer

- Og jeg ble ikke opprørt da noen brukte et bilde av meg på en nedsettende måte for å fyre opp spillerne på Formello-treningsbanen, sier Totti.

Totti mener både spillere og fans må akseptere litt hets i Roma-derbyet.

Artig sarkasme
- Sannheten er at feiringen og artig sarkasme på slutten av kamper gjør atmosfæren, som føles så intenst her i byen, enda mer livlig, sier Totti.

Litt for livlig, spør du Roma-politiet. Fire Roma-fans ble knivstukket i går, en er kritisk skadd.

Kaptein Totti ble forøvrig tatt av banen ved pause, sammen med visekaptein Daniele De Rossi, av Roma-trener Claudio Ranieri.

Byttet stemples som genialt av John Arne Riise, Roma-backen.

- Ranieri overrasket mange ved å bytte ut Totti og De Rossi, men det viste seg jo å være nok et geniat trekk fra Ranieri. Menez og Taddei var mye mer bevegelige og skapte problemer for Lazio umiddelbart. Jeg har allerede kysset Vucinic 10 ganger på kinnet for scoringene hans i kveld, skriver Riise på bloggen sin.

SÅ GLAD: Totti forteller at tomlene var et pek til en Lazio-spiller. Foto: REUTERS/Giampiero Sposito
SÅ GLAD: Totti forteller at tomlene var et pek til en Lazio-spiller. Foto: REUTERS/Giampiero Sposito Vis mer

Ranieri innrømmer han gamblet med å ta av lagets to ledere.

- Hvorfor jeg byttet ut Totti og De Rossi? De hadde for mye følelser for derbyet. De spiller ikke som de kan, når de møter Lazio. De var for giret opp i første omgang. Derfor tok jeg dem av, sier Ranieri.

Seieren betyr at Roma har stø kurs mot Serie A-tittelen, laget har ett poeng på Inter med fire kamper igjen. Lazio, derimot, har bare tre poeng ned til direkte nedrykksplass.

VISTE OGSÅ TOMLENE: Totti sier han bare svarte Lazios Roberto Baronio, her under sesongens første oppgjør i desember. Foto: EPA/ETTORE FERRARI
VISTE OGSÅ TOMLENE: Totti sier han bare svarte Lazios Roberto Baronio, her under sesongens første oppgjør i desember. Foto: EPA/ETTORE FERRARI Vis mer
LEDER SERIEN: Totti var ikke den eneste Roma-spilleren som feiret godt. Foto: REUTERS/Stefano Rellandini
LEDER SERIEN: Totti var ikke den eneste Roma-spilleren som feiret godt. Foto: REUTERS/Stefano Rellandini Vis mer