Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Totto og Leo med mot Georgia

Totto Dahlum og Øyvind Leonhardsen er igjen i landslagstroppen. Landslagssjef Nils Johan Semb valgte det trygge i uttaket av landslagstropp til EM-kvalkampene mot Georgia og Albania.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dahlum og Leonhardsen har hatt lange pauser fra landslaget, men begge klarte seg bra mot Jamaica torsdag og får fornyet tillit.

- Leo slet litt i første omgang, men spilte seg stort opp i den andre. Så lenge Roar Strand er ute med skade, var valget av Leo ganske enkelt, sa landslagssjef Nils Johan Semb til NTB.

- Dahlum gjorde et godt innhopp, jeg synes han fortjener en ny sjanse, fortsatte Semb.

- Vi skal likevel være så ærlige å innrømme at det er stor forskjell på å møte et lite motiverte Jamaica-spillere kontra et tent Georgia. Dahlum fikk det lett sist, betingelsene blir vanskeligere neste gang uten at jeg dermed skal sette «Totto» i et dårlig lys. Jeg prøver bare å være realistisk.

Topper U-laget

Bakerst valgte Semb Thomas Myhre og Frode Olsen.

- Espen Baardsen er opptatt med U-landslaget samme dag. Det samme er Trond Andersen og Eirik Bakke. Andersen var meget nær en plass i A-troppen, men avtalen med U-ledelsen er at laget skal toppes hvis det er mulig, sa Semb.

Uttaket av forsvarsspillere var lite kontroversielt. Gunnar Halle er med, men er usikker.

- Han strakk et leddbånd i kneet mot Jamaica, jeg kan fort få et forfall der, kommenterte Semb.

RBK-trioen André Bergdølmo, Bjørn Otto Bragstad og Erik Hoftun er inne, det samme er Vegard Heggem, Alf-Inge Håland, Ronny Johnsen og Tore Pedersen.

Mavefølelse

Midtbanestratégene Kjetil Rekdal og Ståle Solbakken er ikke overraskende med i troppen.

- Jeg var ikke i tvil om noen av dem. Kjetil gjorde det bra mot Jamaica, Ståle har klart seg ypperlig i samme rolle i de to siste kampene. Treningene og mavefølelsen avgjør hvem av de to som spiller fra start mot Georgia, sa Semb uten å ville kommentere den sentrale midtbaneduellen nærmere.

Foruten Dahlum og Leonhardsen valgte Semb Tore André Flo, Steffen Iversen, Petter Rudi, Vidar Riseth og Ole Gunnar Solskjær som midtbane/angrepsspillere.

- Solskjær har vært skadet og ikke vært på banen siden forrige EM-kamp. Håper han får spille FA-cupfinalen lørdag eller mestercup-finalen. Skulle gjerne sett ham i aksjon før landskampen, sa Semb.

Riseth-problem

Vidar Riseth skal spille cupfinale for Celtic mot Rangers samme dag som landskampen. Landslagssjefen vet ennå ikke hvordan han skal takle konflikten.

- En skikkelig klemme, jeg synes situasjonen er meget vanskelig. Vi får tygge litt på dette noen dager. Jeg skal snakke med Celtic-manager Jozef Venglos neste uke, noe mer vil jeg ikke si nå, avsluttet Nils Johan Semb.