Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Totto truer Mini

KONGSVINGER (Dagbladet): Kongsvinger- Rosenborg 0- 1. - Jeg skal gjøre det vanskelig å sette meg ut av laget igjen, sier Tore André Dahlum til Dagbladet. - Nå har jeg jobbet meg inn i varmen, og her vil jeg bli. Det er ingen selvfølge at Mini spiller fra start når han blir frisk, sier Totto.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sist sesong var Totto Rosenborgs super-reserve. Nesten hver gang skapte Dahlum både sjanser og scoringer. Men det var en tilværelse han ikke var helt fornøyd med.

- Jeg vil bli enda bedre om jeg får spille mer, sa han den gang.

I år har han fått nettopp det. Og han har sine ord i behold; han har blitt bedre. I alle fall tryggere.

- Det var en periode med masse skader i vinter og en gjeng av oss måtte spille hele tida. Den tida brukte jeg godt. Nå føler jeg meg mer trygg, sier Totto.

- Men ingen skal ta det for gitt at en spiller fra start på dette laget. Ikke jeg, ikke Mini, ingen andre heller.

Ingen duell

- Det er ikke sånn at det er en duell mellom meg og Mini om å spille. Jeg kan jo spille både på høyre, og venstresida, så vi kan utmerket godt starte begge to.

I går var Mini skadd, og Totto var best på Gjemselund. Ballkontrollen - og følelsen hans - er det svært få Tippeliga-spillere som er i nærheten av. I alle fall i begynnelsen av mai.

Han vant kampen for Rosenborg på de egenskapene og trillet iskaldt og sikkert ballen mellom keeper Ole Arvid Langnes og stanga ni minutter før slutt.

Uten kontrakt

I vinter sa Totto Dahlum nei til et tilbud fra Salernitana i italiensk seier A. Det betyr ikke at han ikke vil ut igjen. For han har sagt nei til RBK også, og står uten kontrakt til høsten.

- Jeg sa nei fordi tilbudet var for dårlig. Siden har det ikke blitt til noe mer prat om det.

Hva om det rette tilbudet kommer?

- Da vil jeg vurdere det. Og jeg avviser ikke tanken på å reise ut igjen.