PROVOSERTE: Det vakte oppsikt da Emmanuel Adebayor løp over hele banen for å feire foran Arsenal-supporterne etter scoring mot gamleklubben. Kolo Touré (i bakgrunnen) ber lagkameraten være forsiktig med å provosere når lagene møtes igjen på Emirates.Foto: SCANPIX/AP Photo/Jon Super, File
PROVOSERTE: Det vakte oppsikt da Emmanuel Adebayor løp over hele banen for å feire foran Arsenal-supporterne etter scoring mot gamleklubben. Kolo Touré (i bakgrunnen) ber lagkameraten være forsiktig med å provosere når lagene møtes igjen på Emirates.Foto: SCANPIX/AP Photo/Jon Super, FileVis mer

Touré ber Adebayor ta til fornuften

- Har bedt ham om ikke å provosere Arsenal-fansen.

||| (Dagbladet): Da Manchester City gikk til anskaffelse av to nye stjernespisser foran inneværende sesong, forlot både Emmanuel Adebayor og Carlos Tevez henholdsvis Arsenal og Manchester United i unåde hos klubbenes supportere.

Det Tevez hadde av affeksjon for United forsvant da han ble møtt av massiv pipekonsert i gjensynet med Old Trafford, mens Adebayor brant alle broer til Arsenal da han løp hele banens lengde for å feire scoring foran gamleklubbens supportere og plantet en fotballsko i ansiktet på sin tidligere lagkamerat Robin van Persie.

Lørdag kveld returnerer togoleseren til Emirates Stadium i Nord-London der han tjente til livets opphold fra januar 2006 til juli 2009. Det gjør også tidligere Arsenal-spiller og nåværende City-kaptein Kolo Touré.

Den ivorianske midtstoppereleganten ber Adebayor på det instendigste om å unngå en reprise av de famøse scenene som utspilte seg på City of Manchester Stadium i september, som overskygget det faktum at City slo Arsenal med overbevisende 4-2.

- Han er nødt til å vise mer fornuft. Det ikke den beste reaksjonen, som alle vet. Det har jeg også sagt til ham, som en venn, sier Touré, ifølge BBC.    

Adebayor beklaget seinere den stygge og høyst unødvendige stemplingen av van Persie, men var fortsatt opprørt over den behandlingen han hadde fått av sine tidligere støttespillere underveis i kampen.

- Det var tåpelig gjort å løpe over til Arsenal-fansen, men disse menneskene hadde fornærmet meg hele kampen. Selv under oppvarmingen hånet de meg. De sa ting som ikke var pent å høre på - personlige ting, sa Adebayor.

Adebayor fikk seinere 270.000 kroner i bot for feiringen og tre kampers karantene for stemplingen.

- Ikke provosér
Med fire kamper igjen å spille av en sesong som kan kulminere i den forjettede fjerdeplassen for et City-lag med tjukk lommebok og tilsvarende feite ambisjoner, står det for mye på spill i møtet med Arsenal til at Adebayor kan la personlige stridigheter overskygge jakten på tre viktige poeng.

Det er noe Touré har forsøkt å fortelle lagkameraten.

TRE KAMPERS KARANTENE: Emmanuel Adebayor ble ilagt tre kampers karantene for denne støvelen i ansiktet på Robin van Persie.Foto: SCANPIX/EPA/MAGI HAROUN
TRE KAMPERS KARANTENE: Emmanuel Adebayor ble ilagt tre kampers karantene for denne støvelen i ansiktet på Robin van Persie.Foto: SCANPIX/EPA/MAGI HAROUN Vis mer

- Jeg har bedt ham om å forholde seg rolig og ikke gjøre noe som kan provosere. «Ade» er en profesjonell spiller, og han er nødt til bare å fokusere på kampen, og gjøre alt for å hjelpe laget fram til seier, understreker City-kapteinen.

Avgjørende
Det er ikke bare Touré og City som har disiplinære bekymringer å slite med foran kveldskampen på Emirates.

Arsene Wenger slet med å finne forklaringer på hvorfor Arsenal klappet fullstendig sammen i bortekampen mot Wigan da de skuslet bort en 2-0 ledelse og trolig forsvant ut av gullkampen for godt.

- Det er vanskelig å forstå hva som skjedde i sluttminuttene. Vi mistet konsentrasjonen og disiplinen og ble straffet. Det var ikke likt oss. Det var sesongens mest skuffende tap, men vi er nødt til å svelge det, sa Wenger.

De lyseblå fra Manchester ligger to poeng bak Tottenham i kampen om den siste Champions League-plassen. Tabellnaboen spiller tidligere på dagen mot Citys byrival United på Old Trafford.

Det betyr at begge lag står overfor svært vanskelige oppgaver. City har ikke vunnet borte mot Arsenal siden 1975, mens Tottenham sist tok en ligaseier på Old Trafford i 1989 - selv om de som kjent skulle ha hatt med seg tre poeng i januar 2005 da assistentdommeren overså at Pedro Mendes' skudd fra midtbanen var minst en halvmeter over streken.