HYLLET I PARIS: Cadle Evans på podiet i Paris etter å ha vunnet Tour de France 2011. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
HYLLET I PARIS: Cadle Evans på podiet i Paris etter å ha vunnet Tour de France 2011. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

«Tour de Champ» og «kong Cadel»

Australia hyller Cadel Evans dagen derpå.

Tidenes første australske vinner av Tour de France hylles i hjemlandet. Cadel Evans' seier regnes som en av Australias største idrettsprestasjoner noensinne.

Søndag syklet 34-åringen inn til sammenlagtseieren i det tre uker lange etapperittet. For første gang på 108 år gikk en australier til topps i Touren.

Evans prydet forsidene på landets aviser. The Australian var den eneste av de største avisene som hadde terrorangrepet i Norge som toppsak, med saken om Evans lenger ned på siden.

Helt «Tour de Champ», skrev avisen Daily Telegraph, mens Herald Sun kalte Evans for «vår helt». NT News hyllet Evans som «kongen på veien».

Flere sammenlignet triumfen med Australias overraskende seier i seilasen America's Cup i 193, som endte USAs 132-årige seiersrekke.

SAMMEN PÅ FRANSK TV: Thor Hushovd og Cadel Evans ble intervjuet sammen på fransk TV etter den avsluttende etappen. Her gratulerer Hushovd Tour de France-vinneren. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
SAMMEN PÅ FRANSK TV: Thor Hushovd og Cadel Evans ble intervjuet sammen på fransk TV etter den avsluttende etappen. Her gratulerer Hushovd Tour de France-vinneren. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Men Daily Telegraph mener Rod Lavers fire Grand Slam-titler på ett år (1962 og 1969) og hans sju år på rad som verdensener var en større idrettsprestasjon.

Statsministeren gratulerte Evans selv var lykkelig etter at han kom i mål i Paris søndag.

- Hva kan jeg si? Jeg har drømt om å vinne Tour de France de siste 20 årene. Helt siden jeg var 14 år gammel, sa Evans.

Australias statsminister Julia Gilbert gratulerte også Evans.

- Jeg hadde muligheten til å snakke med ham i morges og gratulere ham. Jeg tror jeg forstyrret ham da han tok seg et godt, varmt bad, sa Gilbert.

Foto: AFP Photo / William West / Scanpix
Foto: AFP Photo / William West / Scanpix Vis mer

(NTB)