Tour de France- og OL-vinner «ferdig med landeveissykling»

Bradley Wiggins.

GÅR FOR BANESYKLING: Bradley Wiggins sier overfor BBC at han er ferdig med landeveissykling - noe som vil si at han stenger døra for blant annet Tour de France, rittet han vant som første brite i 2012. Foto: AFP PHOTO/ADRIAN DENNIS
GÅR FOR BANESYKLING: Bradley Wiggins sier overfor BBC at han er ferdig med landeveissykling - noe som vil si at han stenger døra for blant annet Tour de France, rittet han vant som første brite i 2012. Foto: AFP PHOTO/ADRIAN DENNIS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Samveldelekene foregår akkurat nå i Glasgow i Skottland. Der har sir Bradley Wiggins deltatt i banesykling, der England vant sølvmedalje i øvelsen forfølgelse for lag.

I banesykling har 34-åringen hele 16 medaljer i OL og VM. Det vil han nå fortsette med, og kutte helt ut landeveissyklingen.

- Jeg er ferdig med landeveien nå. Den er ganske brutal. Banen føles mer som en familie og folkene får et tettere bånd, sier Team Sky-rytter Bradley Wiggins til BBC.

Aldri mer Tour de France Bradley Wiggins vant Tour de France sammenlagt i 2012 som første brite noensinne, og vant OL-gull på tempo samme år. Etter det ble han utnevnt til ridder.

Nå ser briten mot OL i 2016 og øvelsen banesykling. 34-åringen utelukker ikke å gjøre noen landeveisritt, men blir antakelig ikke å se i verdens største sykkelritt igjen.

- Det er antakelig slutt med Grand Tours. Jeg kan ikke se for meg å gjøre det nå, sier Wiggins.

Problemer I et annet intervju med BBC, publisert i dag, sier Bradley Wiggins at iblant skulle ønske at han aldri hadde vunnet Tour de France.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer