GÅR FOR BANESYKLING: Bradley Wiggins sier overfor BBC at han er ferdig med landeveissykling - noe som vil si at han stenger døra for blant annet Tour de France, rittet han vant som første brite i 2012. Foto: AFP PHOTO/ADRIAN DENNIS
GÅR FOR BANESYKLING: Bradley Wiggins sier overfor BBC at han er ferdig med landeveissykling - noe som vil si at han stenger døra for blant annet Tour de France, rittet han vant som første brite i 2012. Foto: AFP PHOTO/ADRIAN DENNISVis mer

Tour de France- og OL-vinner «ferdig med landeveissykling»

Bradley Wiggins.

(Dagbladet): Samveldelekene foregår akkurat nå i Glasgow i Skottland. Der har sir Bradley Wiggins deltatt i banesykling, der England vant sølvmedalje i øvelsen forfølgelse for lag.

I banesykling har 34-åringen hele 16 medaljer i OL og VM. Det vil han nå fortsette med, og kutte helt ut landeveissyklingen.

- Jeg er ferdig med landeveien nå. Den er ganske brutal. Banen føles mer som en familie og folkene får et tettere bånd, sier Team Sky-rytter Bradley Wiggins til BBC.

Aldri mer Tour de France Bradley Wiggins vant Tour de France sammenlagt i 2012 som første brite noensinne, og vant OL-gull på tempo samme år. Etter det ble han utnevnt til ridder.

Nå ser briten mot OL i 2016 og øvelsen banesykling. 34-åringen utelukker ikke å gjøre noen landeveisritt, men blir antakelig ikke å se i verdens største sykkelritt igjen.

- Det er antakelig slutt med Grand Tours. Jeg kan ikke se for meg å gjøre det nå, sier Wiggins.

Problemer I et annet intervju med BBC, publisert i dag, sier Bradley Wiggins at iblant skulle ønske at han aldri hadde vunnet Tour de France.

- Det var hyggelig å høre at det endret livet til folk, og å høre ting som "Wiggo-effekten", det var gøy. Fra et personlig ståsted, så har det vært stunder der jeg skulle ønske at jeg aldri hadde gjort alt det, sier Wiggins.

- Jeg dro til Tour de France det året (2012) og var relativt ukjent for folk flest. Da jeg kom tilbake, og i en uke framover føltes det som om jeg var den mest berømte mannen i landet. En så stor berømmelse, når du egentlig bare vil gjøre ting med barna og slikt. Det var vanskelig, men jeg tror du lærer å håndtere det, sier Wiggins.

Han fortsetter:

- Jeg ble litt gal en liten stund. Når man ser tilbake nå, så tar man jo ikke fullstendig vare på det akkurat da, du bare bærer det med deg... og drikker og slikt mens du prøver å komme deg gjennom det.