FRIKJENT: Gianni Moscon risikerte inntil seks måneders utestengelse, men ble frikjent for anklagene om å ha dyttet Sebastien Reichenbach av sykkelen med vilje.
FRIKJENT: Gianni Moscon risikerte inntil seks måneders utestengelse, men ble frikjent for anklagene om å ha dyttet Sebastien Reichenbach av sykkelen med vilje.Vis mer

Moscon frikjent av UCI:

Tour de France-aktuell rytter frikjent for anklager om å ha dyttet konkurrent av sykkelen

Onsdag ble saken lagt død.

(procycling.no): 24 år gamle Gianni Moscon er utvilsomt en meget talentfull syklist, men i løpet av fjoråret stormet det kraftig rundt Sky-rytteren som opprinnelig er fra italienske Trento.

Først ble han suspendert for å ha ytret seg rasistisk mot FDJ-rytteren Kevin Reza. Deretter anklaget lagkompis Sebastien Reichenbach samme mann for med overlegg å ha dyttet ham av sykkelen under rittet Tre Valli Varesine.

Les også: Politianmelder Moscon

- Han kastet meg i bakken med overlegg. Flere andre ryttere så hva som skjedde. I en utforkjøring kunne en slik ulykke fått enda mer alvorlige konsekvenser, har Reichenbach, som brakk bekkenet og albuen under velten, uttalt etter hendelsen.

- Sentralt vitne forsvarte Moscon

Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) har gransket saken. Nicola Gaffurini (Sangemini-MG Kvis) har vært et sentralt vitne i saken.

La Gazzetta dello Sport skriver at kontinentalrytteren ikke så noe som skal ha underbygget påstandene fra Reichenbach.

I en pressemelding opplyser UCI nå at de frikjenner Moscon og har lagt saken død. Hadde Sky-rytteren blitt funnet skyldig hadde han risikert å bli utestengt i seks måneder.

Gaffurini skal ha uttalt at Reichenbach var den eneste rytteren som gikk i bakken, og at feltet ikke foretrakk en mine.

Det er, ifølge 28-åringens eget utsagn, svært usedvanlig dersom velten skal ha vært forårsaket av en rytter fra et konkurrerende lag.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Aktuell for Tour de France

Team Sky har valgt å forsvare italieneren mot anklagene hele veien. 2017 ble på mange måter gjennombruddsesongen hans, men ryktet hans har ikke vært det beste etter at de to displinærsakene dukket opp.

- Det var alvorlige anklager som vi åpent har tatt avstand fra. Vi står bak Gianni og han har vår fulle støtte. Vi er glade for at han nå kan fortsette å sykle og slå en strek over denne saken.

Moscon skal være aktuell for Tour de France-mannskapet til Team Sky. Tidligere denne sesongen var han andremann under Trofeo Serra de Tramunta på Mallorca i januar. Han ble også nummer åtte under E3 Harelbeke.

I mai gjestet han Stavanger i forbindelse med Hammer Series. Under Critérium du Dauphiné syklet både han og Michal Kwiatkowski i gul trøye underveis. Til slutt var det lagkamerat Geraint Thomas som vant rittet sammenlagt.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!