Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Moscon frikjent av UCI:

Tour de France-aktuell rytter frikjent for anklager om å ha dyttet konkurrent av sykkelen

Onsdag ble saken lagt død.

FRIKJENT: Gianni Moscon risikerte inntil seks måneders utestengelse, men ble frikjent for anklagene om å ha dyttet Sebastien Reichenbach av sykkelen med vilje.
FRIKJENT: Gianni Moscon risikerte inntil seks måneders utestengelse, men ble frikjent for anklagene om å ha dyttet Sebastien Reichenbach av sykkelen med vilje. Vis mer

(procycling.no): 24 år gamle Gianni Moscon er utvilsomt en meget talentfull syklist, men i løpet av fjoråret stormet det kraftig rundt Sky-rytteren som opprinnelig er fra italienske Trento.

Først ble han suspendert for å ha ytret seg rasistisk mot FDJ-rytteren Kevin Reza. Deretter anklaget lagkompis Sebastien Reichenbach samme mann for med overlegg å ha dyttet ham av sykkelen under rittet Tre Valli Varesine.

Les også: Politianmelder Moscon

- Han kastet meg i bakken med overlegg. Flere andre ryttere så hva som skjedde. I en utforkjøring kunne en slik ulykke fått enda mer alvorlige konsekvenser, har Reichenbach, som brakk bekkenet og albuen under velten, uttalt etter hendelsen.

- Sentralt vitne forsvarte Moscon

Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) har gransket saken. Nicola Gaffurini (Sangemini-MG Kvis) har vært et sentralt vitne i saken.

La Gazzetta dello Sport skriver at kontinentalrytteren ikke så noe som skal ha underbygget påstandene fra Reichenbach.

I en pressemelding opplyser UCI nå at de frikjenner Moscon og har lagt saken død. Hadde Sky-rytteren blitt funnet skyldig hadde han risikert å bli utestengt i seks måneder.

Gaffurini skal ha uttalt at Reichenbach var den eneste rytteren som gikk i bakken, og at feltet ikke foretrakk en mine.

Det er, ifølge 28-åringens eget utsagn, svært usedvanlig dersom velten skal ha vært forårsaket av en rytter fra et konkurrerende lag.

Aktuell for Tour de France

Team Sky har valgt å forsvare italieneren mot anklagene hele veien. 2017 ble på mange måter gjennombruddsesongen hans, men ryktet hans har ikke vært det beste etter at de to displinærsakene dukket opp.

- Det var alvorlige anklager som vi åpent har tatt avstand fra. Vi står bak Gianni og han har vår fulle støtte. Vi er glade for at han nå kan fortsette å sykle og slå en strek over denne saken.

Moscon skal være aktuell for Tour de France-mannskapet til Team Sky. Tidligere denne sesongen var han andremann under Trofeo Serra de Tramunta på Mallorca i januar. Han ble også nummer åtte under E3 Harelbeke.

I mai gjestet han Stavanger i forbindelse med Hammer Series. Under Critérium du Dauphiné syklet både han og Michal Kwiatkowski i gul trøye underveis. Til slutt var det lagkamerat Geraint Thomas som vant rittet sammenlagt.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!