Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tour de France vil nekte Chris Froome å sykle treukersrittet

Tour de France-arrangøren vil nekte Froome å delta

Arrangørene av Tour de France frykter at Chris Froome vil skade rittets omdømme dersom han får delta i årets tour. Nå vil de nekte briten i å stille til start.

NEKTES TOUR-START? Chris Froome. Foto: Francesco Fotia/AGF/REX/Shutterstock
NEKTES TOUR-START? Chris Froome. Foto: Francesco Fotia/AGF/REX/Shutterstock Vis mer

Ifølge den franske avisen Le Monde frykter Amaury Sport Organization (ASO), som arrangerer Tour de France, at den pågående dopingsaken mot Sky-rytter Froome skal skade rittets omdømme.

TV 2 , som meldte saken først i Norge, skriver at ASO forholder seg til retten til å stenge ute en utøver dersom de frykter han kan skade rittets omdømme.

Team Sky har anket avgjørelsen og saken skal opp i høring tirsdag. En avgjørelse er ventet onsdag.

Nekter

Chris Froome avga en dopingprøve som inneholdt det dobbelte av lovlige verdier av astmamedisinen Salbutamol under fjorårets Vuelta a España.

Froome har fått lov til å konkurrere videre mens saken er under behandling og benyttet anledningen til å følge opp fjorårets seirer i Tour de France og Vuelta a España med seier i Giro d'Italia.

Froome, som vant Tour de France i 2013, 2015, 2016 og 2017, hevdet nylig at han ikke har gjort noe galt og at han gjennom sine representanter er i diskusjon med Det internasjonale sykkelforbundets (UCIs) antidopingenhet om hvordan prøven hans fikk så høy verdi og hva de eventuelle konsekvensene skal bli.

Sky sikre på deltakelse

Til nettstedet cyclingnews.com sier Sky-laget i en kommentar at de er sikre på at Froome får delta i årets Tour de France.

- Vi er helt sikre på at Chris (Froome) vil kjøre touren som planlagt. Han har ikke gjort noe galt.

I et intervju med Sky Sports onsdag sa Froome at han ikke fryktet for hans deltakelse i det prestisjefulle rittet.

- Jeg har ikke gjort noe galt. Jeg har enhver rett til å sykle, sa Froome.

Tour de France starter 7. juli, der første etappe går fra Noirmoutier-en-l'Île til Fontenay-le-Comte, og avsluttes i Paris 29. juli.