FLERE SJANSER FOR EDVALD: Med Mark Cavendish borte vil Edvald Boasson Hagen få flere muligheter til å kjøre for etappeseire i neste års Tour de France. Kanskje kan også Thor Hushovd komme tilbake til godt, gammelt nivå. Foto: (AP Photo/Laurent Cipriani)
FLERE SJANSER FOR EDVALD: Med Mark Cavendish borte vil Edvald Boasson Hagen få flere muligheter til å kjøre for etappeseire i neste års Tour de France. Kanskje kan også Thor Hushovd komme tilbake til godt, gammelt nivå. Foto: (AP Photo/Laurent Cipriani)Vis mer

Tour de France avsluttes med kveldsetappe

Og starter på Korsika.

Sommerens 100. utgave av Tour de France vil avsluttes i Paris på kvelden 21. juli.

Onsdag ble neste års Tour de France-rute presentert av arrangørene, og for første gang vil den avgjørende etappen i Paris og på Champs-Élysées sykles om kvelden.

Det 3360 kilometer lange rittet vil starte på den franske øya Korsika og avsluttes med en etappe fra Versailles til Paris tre uker senere. Allerede i den åttende etappen vil rytterne starte klatringen i Pyreneene, men før den tid venter en rekke flate etapper som gir Edvald Boasson Hagen muligheter til å sikre seg etappeseier.

Rittet vil bestå av 21 etapper inkludert en lagtempoetappe og to individuelle tempoetapper.

(NTB)