I SITT LIVS FORM: Taylor Phinney håpet å bli amerikansk mester før Critérium du Dauphiné og Tour de France. I stedet krasjet han stygt og må belage seg på et langt opphold på sykestua. Ezra Shaw/Getty Images/AFP
I SITT LIVS FORM: Taylor Phinney håpet å bli amerikansk mester før Critérium du Dauphiné og Tour de France. I stedet krasjet han stygt og må belage seg på et langt opphold på sykestua. Ezra Shaw/Getty Images/AFPVis mer

Tour de France-drømmen knust for BMC-stjerne

Dobbelt beinbrudd og skadet kne.

(procycling.no): Det var hjerteskjærende bilder som kom fra det amerikanske mesterskapet i sykling, mandag kveld:

Langstrakte Taylor Phinney skamslått og utslått langs autovernet. Amerikaneren som håpet å bli den første amerikaneren som vinner både tempoen og fellesstarten på hjemlig jord i løpet av samme mesterskap.

Thor Hushovds lagkamerat som gikk solo inn under en etappe i Tour of California, og som skulle debutere i Tour de France denne sommeren.

Det skjer nå tidligst i 2015.

- Phinney krasjet i en venstresving rundt fire mil inn i løpet. Han vil bli operert mandag kveld (amerikansk tid) for dobbelt beinbrudd i nedre del av leggen og skader i venstre knee, sier BMC-lege Max Testa.

23-åringen har pådratt seg et brudd i både tibia (det tykke leggbeinet, skinnleggen) og fibula. Det er altfor tidlig å si når han er tilbake på sykkelsetet igjen.

Phinney krasjet på ned fra Lookout Mountain, og ble straks fraktet videre til sykehuset i Chattanooga.

Den opprinnelige planen var at han skulle sykle Critérium du Dauphiné søndag 8. juni.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!