Tour de France-favoritt forlot rittet gråtende

Kjørt av i første bakke.

GRÅTENDE:  Tirsdag fikk Tejay van Garderen en etterlengtet hviledag i touren, men det hjalp ikke under onsdagens tøffe etappe. Her får han trøst etter å ha brutt Touren. Foto: Skjermdump Eurosport.
GRÅTENDE: Tirsdag fikk Tejay van Garderen en etterlengtet hviledag i touren, men det hjalp ikke under onsdagens tøffe etappe. Her får han trøst etter å ha brutt Touren. Foto: Skjermdump Eurosport. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PRA LOUP (procycling.no): Med 70,4 kilometer igjen til mål var eventyret over for stakkars Tejay Van Garderen.

Amerikaneren ble tatt hånd om at lagets støtteapparat og sto gråtende igjen i veikanten da konkurrentene tråkket videre mot Pra Loup i Alpene.

• Følg Tour de France LIVE her: procycling.no/tdf!

Allerede oppover Col des Leques, den første kategoriserte stigningen på etappen, havnet BMC-kapteinen på halen av feltet, og siden i en gruppe over fem minutter bak.

Laget hans bekreftet siden at kapteinen slet med sykdom.

Var på skuddhold av Froome Van Garderen var på vei mot sin hittil beste innsats i Tour de France-karrieren. Han startet etappen på tredjeplass tre og et halv minutt bak rittleder Chris Froome.

- Jeg har kjørt denne etappen en gang før, og har kjørt en rekognosering her, så jeg håper det blir bra, uttalte han før etappestart.

Slik gikk det altså ikke.

Van Garderen slet tidlig og slapp seg ned til legebilen. Han hadde to lagkamerater rundt seg, og ristet på hodet.

Contador angrep Amerikaneren var på vei opp mot hovedfeltet igjen, idet Alberto Contador støtet i tet sammen med Michael Rogers. Da var det igjen slutt for Van Garderen, og denne gangen var det ikke annet å gjøre enn å stå av sykkelen.

Han ble nummer 5 i fjorårets Tour de France. En plassering han også maktet i 2012. Da kjørte han opprinnelig med Cadel Evans som lagkaptein.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!

SLET: Tirsdag fikk Tejay van Garderen en etterlengtet hviledag i touren, men det hjalp ikke under onsdagens tøffe etappe. (AP Photo/Peter Dejong)
SLET: Tirsdag fikk Tejay van Garderen en etterlengtet hviledag i touren, men det hjalp ikke under onsdagens tøffe etappe. (AP Photo/Peter Dejong) Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer