BLE PROVOSERT: Nairo Quintana. Her fra torsdagens treningsøkt før Tour de France starter opp i Utrecht lørdag. Foto: Laurent Cipriani / Ap / NTB scanpix
BLE PROVOSERT: Nairo Quintana. Her fra torsdagens treningsøkt før Tour de France starter opp i Utrecht lørdag. Foto: Laurent Cipriani / Ap / NTB scanpixVis mer

Tour de France-favoritt irritert på rival

Har lite til overs for fjorårsvinnerens kommentar.

(procycling.no): Movistar-kapteinen Nairo Quintana er en av de absolutte favorittene til å stikke av med sammenlagtseieren i det kommende Tour de France. Det franske treukersrittet er aldri blitt vunnet av en syklist fra Sør-Amerika tidligere.

Quintana har selv forsøkt å tone ned forventningene i forkant. Colombianeren har sagt at han, av respekt for konkurrentene sine, ikke vil påstå at han bare stiller for å vinne, men at han gjerne ønsker å kapre seieren sammenlagt.

25-åringen innrømmer også at inntrykket han har av fjorårsvinner Vincenzo Nibali kunne vært bedre. Dette skyldes en kommentar italieneren kom med tidligere i år.

Det var under Critérium du Dauphiné, som ofte omtales som det viktigste oppkjøringsrittet før Tour de France, at Nibali satte spørsmålstegn ved hvor Quintana befant seg.

Provosert
På spørsmål om hvordan han tolket den uttalelsen, legger ikke klatrespesialisten skjul på at den irriterte ham.

- Den kommentaren gjorde meg litt sint. Han bare slang ut spørsmålet: Og hvor er Quintana? Jeg var hjemme og trente. Jeg slo to fluer i ett smekk med det. Jeg kan ikke være borte fra familien min, venner og min verden i et helt år. Etter to månender i Europa var jeg glad for å være tilbake i kjente omgivelser, forklarer Quintana ifølge Het Nieuwsblad.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere er andre ryttere, eksempelvis Michael Rasmussen som lenge ledet Tour de France i 2007, dømt for dopingjuks etter å ha vært utilgjengelig for testing i lange perioder. «Kyllingen» ble kastet ut av både laget sitt og rittet mens han hadde den gule ledertrøya.

- Fordel i Colombia
-
Jeg har en klar fordel av å kunne trene i høyden hjemme i Boyacá. Jeg trenger ikke treningsleirer på Teide i Tenerife, sånn som andre gjør, understreker Nairo Quintana.

- Nok hvile får jeg også når jeg er hjemme. De reiser dit fordi Colombia er bare et er et land i jungelen for dem, langt borte fra alt og alle, fortsetter han.

Quintana har også andre eksempler på misoppfatninger han har oppplevd fra europeere.

- For to år siden ble det også antydet at jeg vokste opp i en lutfattig familie. Foreldrene mine er ikke rike, men de er heller ikke fattige, tilføyer Giro d'Italia-vinneren fra i fjor.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.