Tour de France-favorittene måler krefter i Dauphine Libere

Froome og Contador får testet både formen og hverandre.

MÅLER KREFTER: Tour de France-favorittene Alberto Contador (venstre) og Chris Froome måler krefter i Dauphine Libere, generalprøven til det franke storrittet. Foto: AFP PHOTO / JEFF PACHOUD
MÅLER KREFTER: Tour de France-favorittene Alberto Contador (venstre) og Chris Froome måler krefter i Dauphine Libere, generalprøven til det franke storrittet. Foto: AFP PHOTO / JEFF PACHOUDVis mer

Tour de France-favorittene Chris Froome og Alberto Contador får både testet formen og hverandre i Dauphine Libere som starter søndag.

Det åtte etapper lange sykkelrittet starter i den sveitsiske byen Champery søndag og er en svært viktig oppkjøring til Touren for de fleste lagene. De aller fleste som kan regnes som favoritter til å vinne Touren er med, men det knytter seg, naturlig nok, størst interesse til Froome, toeren bak Bradley Wiggins i fjor, og Contador.

Dauphine Libere er et tøft ritt med både bakker og i år også en tempoetappe. Det betyr at rytterne får testet egenskapene sine skikkelig før Tour de France starter for 100. gang.

- Jeg føler meg virkelig bra, sier Froome, som er den ubestridte kapteinen i Sky-laget etter at det fredag ble klart at Bradley Wiggins ikke kommer til å stille, verken i Tour de France eller i Dauphine Libere, der han har vunnet sammenlagt de to siste årene. Det blir derfor Froome den norske hjelperytteren Edvald Boasson Hagen skal kjøre for, både i Dauphine Libere og i Touren litt senere i sommer.

- Jeg har vært gjennom en skikkelig fin treningsperiode med de andre rytterne på laget i Tenerife. etter det har jeg fått sovet i min egen seng en uke, så nå peker pilene oppover. Jo, jeg begynner virkelig å føle meg klar nå, sier rytteren som opprinnelig er født i Kenya.

- Jeg gleder meg virkelig til å starte i Dauphine Libere på søndag. Det blir jo som en mini Tour de France, for alle de beste rytterne og så å si alle Tour-lagene stiller her, forteller Froome. Han legger til at han også tror at alle må være i brukbar form nå, en liten måned før Touren starter, og Sky-kapteinen er klar til å overta stafettpinnen fra Wiggins.

(NTB)