Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tour de France Finito

Lance Armstrong drakk champagne på vei mot mål. Og Baden Cook vant kampen om den grønne trøya. Og Les alt om touren!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

*Thor Hushovd ble nummer fem på den gjeve sisteetappen. Lagkameraten Stuart O'Grady kom på plassen bak, og tok dermed seieren i jubileumskonkurransen.

O'Grady inkasserte 410.000 kroner på seieren, mens Hushovd får vel 250.000 kroner for sin andreplass. Jubileumskonkurransen ble holdt på grunn av at Tour de France sitt 100 års jubileum.

Konkurransen gjaldt å gjøre det best på de seks etappene som var med i den første, orginale Tour de France-utgaven for 100 år siden. *Baden Cook vant den harde kampen om den grønne skjorta. Det var kun centimeter om å gjøre.

Den grønne spurt-trøya henger høyt i Tour de France. Det var meget dramatisk før den store innspurten på Champs-Elysees.

* Cooke tok dagens første spurt foran McEwen, mens McEwen fikk revansje på den andre. Han knuste Cooke og føk forbi før streken. Hvis McEwen kommer i mål foran Cooke er trøya hans. Skulle derimot rytterne ende på samme poengsum vil Cooke ta trøya, siden han har vunnet en etappe i årets Tour de France.

*Stillingen i øyeblikket: 1. McEwen 188 poeng 2. Cooke 186 poeng 3. Zabel 169 poeng

*Alt tyder på at vår egen Thor Hushovd sparer seg til sluttspurten. Hushovd har ikke vært aktiv i dagens to spurter, og ser ut til å ha gitt opp kampen om den grønne trøya. En seier på Champs-Elysees er meget gjevt og nordmann vil nok satse alt i spurten.

*Hushovd ligger fem poeng bak lagkamerat Stuart O'Grady i jubileumskonkurransen «Prix du Centenaire». Vinneren i får 410 000 kroner, mens andreplassen er verdt 250000 kroner.

*Siste etappe av Tour de France nærmer seg innspurten. En glad Lance Armstrong drikker champagne på vei mot mål. Syklistene paraderer nå den franske hovedgaten.

*Når Lance Armstrong triller opp Champs-Élyssées i ettermiddag, blir det til en historisk seier. Da har han tangert Miguel Indurains fantastiske rekke med fem seire på rad. Det spekuleres i om Armstrong vil satse på en sjette seier neste år. Les alt om touren Utour de France!

Tour de France-syklist dopingtatt