Tour de France i fare for Alexander Kristoff

Fristes av spurtopptrekk og mulig ledertrøye.

TILBAKE TIL SANREMO? Giro d´Italia kan bli hovedmålet til Alexander Kristoff neste vår. Da ryker i så fall Tour de France. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
TILBAKE TIL SANREMO? Giro d´Italia kan bli hovedmålet til Alexander Kristoff neste vår. Da ryker i så fall Tour de France. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Det blir «crunch talks» mellom Alexander Kristoff og ledelsen i Katjusja Team denne uka.

Sykkellaget er samlet i Calpe til treningsleir på den spanske solkysten.

Samtaletemaet de neste dagene kommer til å være sesongplanen, og hvordan lagets russiske interesser og resultatkrav balanseres på en best mulig måte.

I et intervju med Tuttobiciweb sier Luca Paolini at han er forespurt om å sykle vårens Giro d´Italia. Desto mer interessant av rytterne han navngir som lagkapteiner:

- Joaquim Rodríguez bør kjøre touren. Laget ønsker at jeg, som italiener, skal kjøre giroen og hjelpe (Yourij) Trofimov, som er russeren de vil kjøre for i sammendraget. I tillegg skal Alexander Kristoff forsøke å vinne en etappe der, uttaler Paolini til det italienske nettstedet.

Kristoff: - Ingenting er avklart Neste års Tour de France er en klatrefest. Dermed er sjansene til stede for at laget igjen får Rodriguez opp på sammenlagtpodiet i Paris.

Samtidig har Team Kristoff varslet via procycling.no at «tiden er forbi hvor han bare slenger seg med» på etapperitt.

• Les også: Kristoff stiller tøffe krav for Tour de France-deltakelse

Det betyr i klartekst at han ikke drar til Frankrike om han ikke har et betryggende antall hjelperyttere rundt seg.

Avgjørelsen er likevel ikke tatt. Men overfor procycling.no gjentar Kristoff at det italienske etapperittet kan være en mulighet.

- Foreløpig har jeg hørt at jeg skal til touren, men vi har ikke gått igjennom programmet ennå. Giroen frister litt hvis jeg får et helt lag i ryggen der, sier 27-åringen fra Stavanger til procycling.no.

Mulig å ta ledertrøyen Det er spesielt åpningen av la corsa rosa som firster nordmannen.

Den første dagen byr på en 18 kilometer lang lagtempo i Sanremo. Dag to starter ved foten av Cipressa-bakken han kjenner godt fra Milano-Sanremo, og ender opp i målbyen til den italienske klassikeren.

- De første etappene passer Alexander veldig godt. Dersom avstanden opp til de beste ikke er for stor etter lagtempoen, tror jeg det er mulig for ham å kjøre seg inn i den rosa ledertrøyen i starten, sier Kristoffs nye lagkamerat, Jacopo Guarnieri, til procycling.no.

Frykter for VM-oppkjøringen Det er ytterligere to etapper som passer Kristoff godt av de neste tre under åpningen i Liguria.

- Jeg vet at starten av giroen passer meg bra. Vi har diskutert det litt på trening, men ingenting er avklart foreløpig, påpeker Kristoff.

Men inntil Katjusja faller ned på at alt disponibelt mannskap stilles bak Joaquim Rodriguez i Tour de France, har trener Stein Ørn et håp om at stesønnen gjør unna sommerferien i Franrike.

- Er det allerede avgjort at Alexander skal sykle giroen?

- Ikke hvis jeg får bestemme, svarer Ørn.

Utfordringer i kø Det er nemlig ikke helt uproblematisk å sende stesønnen av sted til Italia. Da blir nemlig neste utfordring å gi ham nok kilometer i beina foran VM i Richmond, der Kristoffs vinnersjanser er gode.

Den opprinnelige planen var å benytte touren, Arctic Race og til slutt WorldTour-rittene i Canada i september. Altså den samme oppkjøringen han hadde foran mesterskapet i Ponferrada.

Misser han touren, blir det trolig mer aktuelt å benytte seg av Vuelta e Espana (22. august til 13. september). Med en girovuelta-dobbel vil han også gå glipp av Tour of Norway (20.-24. mai), Tour des Fjords (28.-31. mai) og muligens også Arctic Race (13.-16. august).

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer