Tour de France-rytterne frykter for sikkerheten

- Det verste er de som skal ta selfie.

MAGISK FARLIG: Stemningen rundt Tour de France-løypa i Storbritannia er fantastisk, men trengselen skaper også farlige situasjoner. Foto: REUTERS/Jean-Paul Pelissier
MAGISK FARLIG: Stemningen rundt Tour de France-løypa i Storbritannia er fantastisk, men trengselen skaper også farlige situasjoner. Foto: REUTERS/Jean-Paul Pelissier Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SHEFFIELD (procycling.no): Da Vincenzo Nibali stormet først over målstreken i Sheffield, følte man at samtlige 552.000 innbyggere i målbyen Sheffield sto på hodet.

Tour de France-starten i England har vært en tilskuerfest.

Britiske anslag er at omtrent fem millioner mennesker har stått langs veiene på årets to første etapper.

- Jeg hadde gåsehud
Søndagens klassikerpregede etappe så fans løfte fram deres helter opp samtlige åtte kategoriserte bakker.

- Det var virkelig en tøff etappe, men støtten fra publikum var fantastisk. Den var helt utrolig, forteller det britiske håpet Chris Froome til pressekorpset i Sheffield. 

Høydepunktet for den regjerende mesteren var andrekategorien Holme Moss drøyt 57 kilometer fra målstreken.

Omtrent 60.000 sykkelinteresserte var samlet langs veien opp den uskyldige andrekategorien i Yorkshire. Det var mektig for Froome.

- Jeg hadde gåsehud opp hele bakken, beskriver 29-åringen i målområdet.

Les også: - Jeg kjører maks innsats, likevel ser det ut som jeg står stille

Trangt og farlig
Samtlige i feltet er ikke fornøyde med tilskuersituasjonen.

Flere ryttere frykter for sikkerheten, og noen av dem, deriblant Fabian Cancellara, tok til Twitter (se til høyre) etter den første etappen for å fortelle ivrige tilskuere at de ikke skal hindre rytterne på de britiske veiene.
 
- Masse fans er fantastisk for oss, men gjør veiene trygge for alle og ta ett skritt bakover for å gi plass, skrev den sveitsiske stjernen i en annen tweet.

Etter den andre etappen er fortsatt frustrasjonen til stede over fans som er mer opptatt av å ta bilder av rytterne enn at de skal få fri bane.

- Jeg fikk også gåsehud opp Holme Moss. Det var uvirkelig, men de forstår ikke at vi bruker hele veibanen. Det verste er når folk har ryggen til feltet for å ta en selfie, sier Froomes lagkamerat Geraint Thomas til Guardian.

Trygg kaptein
Det hemmet ikke Froome der han som britenes trumfkort for sammendraget klatret først over Jenkin Road fem kilometer fra målstreken.

- For meg handlet det om å unngå trøbbel. Jeg var sliten mot slutten, men det håper jeg alle er etter en etappe som denne, forklarer Sky-kapteinen.

Froome krysset målstreken på 19.-plass, to sekunder bak sammenlagtkonkurrent Nibali. Neste viktige etappe for de som jakter gul trøye i Paris er onsdag og brosteinsetappen.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer