MAGISK FARLIG: Stemningen rundt Tour de France-løypa i Storbritannia er fantastisk, men trengselen skaper også farlige situasjoner. Foto: REUTERS/Jean-Paul Pelissier
MAGISK FARLIG: Stemningen rundt Tour de France-løypa i Storbritannia er fantastisk, men trengselen skaper også farlige situasjoner. Foto: REUTERS/Jean-Paul PelissierVis mer

Tour de France-rytterne frykter for sikkerheten

- Det verste er de som skal ta selfie.

SHEFFIELD (procycling.no): Da Vincenzo Nibali stormet først over målstreken i Sheffield, følte man at samtlige 552.000 innbyggere i målbyen Sheffield sto på hodet.

Tour de France-starten i England har vært en tilskuerfest.

Britiske anslag er at omtrent fem millioner mennesker har stått langs veiene på årets to første etapper.

- Jeg hadde gåsehud
Søndagens klassikerpregede etappe så fans løfte fram deres helter opp samtlige åtte kategoriserte bakker.

- Det var virkelig en tøff etappe, men støtten fra publikum var fantastisk. Den var helt utrolig, forteller det britiske håpet Chris Froome til pressekorpset i Sheffield. 

Høydepunktet for den regjerende mesteren var andrekategorien Holme Moss drøyt 57 kilometer fra målstreken.

Omtrent 60.000 sykkelinteresserte var samlet langs veien opp den uskyldige andrekategorien i Yorkshire. Det var mektig for Froome.

- Jeg hadde gåsehud opp hele bakken, beskriver 29-åringen i målområdet.

Les også: - Jeg kjører maks innsats, likevel ser det ut som jeg står stille

Trangt og farlig
Samtlige i feltet er ikke fornøyde med tilskuersituasjonen.

Flere ryttere frykter for sikkerheten, og noen av dem, deriblant Fabian Cancellara, tok til Twitter (se til høyre) etter den første etappen for å fortelle ivrige tilskuere at de ikke skal hindre rytterne på de britiske veiene.
 
- Masse fans er fantastisk for oss, men gjør veiene trygge for alle og ta ett skritt bakover for å gi plass, skrev den sveitsiske stjernen i en annen tweet.

Etter den andre etappen er fortsatt frustrasjonen til stede over fans som er mer opptatt av å ta bilder av rytterne enn at de skal få fri bane.

- Jeg fikk også gåsehud opp Holme Moss. Det var uvirkelig, men de forstår ikke at vi bruker hele veibanen. Det verste er når folk har ryggen til feltet for å ta en selfie, sier Froomes lagkamerat Geraint Thomas til Guardian.

Trygg kaptein
Det hemmet ikke Froome der han som britenes trumfkort for sammendraget klatret først over Jenkin Road fem kilometer fra målstreken.

- For meg handlet det om å unngå trøbbel. Jeg var sliten mot slutten, men det håper jeg alle er etter en etappe som denne, forklarer Sky-kapteinen.

Froome krysset målstreken på 19.-plass, to sekunder bak sammenlagtkonkurrent Nibali. Neste viktige etappe for de som jakter gul trøye i Paris er onsdag og brosteinsetappen.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.