<strong>TEMPERATUR:</strong> Fabio Aru gjorde seg upopulær i feltet i går etter angrepet mot Chris Froome da han slet med mekanisk trøbbel. Det samme gjorde lagkompisen Jakob Fuglsang rett etterpå. Foto: REUTERS/Christian Hartmann
TEMPERATUR: Fabio Aru gjorde seg upopulær i feltet i går etter angrepet mot Chris Froome da han slet med mekanisk trøbbel. Det samme gjorde lagkompisen Jakob Fuglsang rett etterpå. Foto: REUTERS/Christian Hartmann Vis mer

Tour de France 2017

Tour de France-stjerna slaktes. Nå slår Aru tilbake mot Froome og Yates

Debatten raser mellom sammenlagtfavorittene i Tour de France. Også de tidligere proffsyklistene Dag Otto Lauritzen og Michael Rasmussen er sterkt uenige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Gårsdagens dramatiske etappe i Tour de France har skapt temperatur blant de største sammenlagtfavorittene.

Konflikten mellom spurterne i begynnelsen av touren, som endte med at både Peter Sagan og Mark Cavendish måtte ut av treukersrittet, har forflyttet seg til kapteinene som kjemper om den gule trøya.

Der er Chris Froome og Fabio Aru i øyeblikket de to største favorittene. 18 sekunder skiller dem i sammendraget. Nå stiger spenningen mellom dem. Det bygger seg opp mot et klimaks før de siste to ukene av rittet.

Hendelsesforløpet på Mont du Chat mot slutten av gårsdagens monsteretappe skaper nå harme og intens debatt i Tour de France-sirkuset.

Da sammenlagtleder Froome fikk mekanisk trøbbel og signaliserte at han trengte teknisk hjelp av servicebilen, valgte Aru å rykke på rivalen.

- Et skitten triks

I 2010 ble Alberto Contador slaktet da han gjorde det samme mot Andy Schleck i en lignende situasjon. Også Aru får hard medfart blant flere av konkurrentene.

- Jeg synes det var et skitten triks. Jeg kan ikke like det han gjorde, sier Simon Yates til Ekstra Bladet.

- «Det er ikke fair play. Det var billig, utdyper han overfor TV 2.

Der TV 2-duoen Johan Kaggestad og Dag Otto Lauritzen karakteriserer handlingen som usportslig, er tidligere toppsyklist Michael Rasmussen helt uenig med den norske duoen.

Forsvarer Aru

Dansken er oppgitt over at Aru ikke fortsatte å angripe mens Froome slet med mekanisk trøbbel.

- Jeg fatter ikke hvorfor Aru ikke fortsette angrepet sitt. Når Froome er en slik klovn at han rekker hånden i været med tre lagkamerater rundt seg, må de selv ta ansvar for problemene. Det skal ikke avgjøre Tourens mest avgjørende etappe, sier Rasmussen til Ekstra Bladet.

TV 2s Dag Otto Lauritzen et helt annet standpunkt i diskusjonen,

- Jeg synes det er veldig usportslig. Det er viktig å respektere gul trøye. Han så Froome tydelig. Det er dessverre noen som ikke tar hensyn til slike uskrevne regler. Jeg tror Aru får svi for dette senere.

Italienerens forklaring

Aru hevder imidlertid - ifølge den danske avisen - at han ikke fikk med seg at Froome slet med mekanisk trøbbel.

- Jeg var ikke klar over det da jeg angrep. Men så snart jeg hørte det over radioen, stoppet jeg angrepet, forklarer han.

Froome fikk ikke med seg italienerens angrep, men takker sin uheldige rival etter gårsdagens dramatiske etappe.

- Jeg så det ikke der og da, fordi jeg i situasjonen hadde nok med å finne lagbilen og få tak i en ny sykkel. Jeg fant først ut hva som skjedde da jeg var i mål, forteller Sky-kapteinen.
Saken fortsetter under grafikken

- Jeg hørte at Richie Porte ba de andre om å ikke angripe nå, og at det fikk de til å vente på meg. Derfor skylder jeg ham en stor takk, sier Froome.

Porte krasjet på sin side stygt på vei ned fra Mont du Chat i går og ble etter hvert fraktet til sykehuset. BMC-kapteinen, som kanskje var den største forhåndsfavoritten før touren, fikk påvist brudd i det høyre kragebeinet og i bekkenet og måtte i går kveld bryte årets Tour de France også han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer