MYE VIL HA MER: Etter Astanas sammenlagtseier i Tour de France, har en noe uventet kandidat et ønske om være vertskap for arrangementet før 2020. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
MYE VIL HA MER: Etter Astanas sammenlagtseier i Tour de France, har en noe uventet kandidat et ønske om være vertskap for arrangementet før 2020. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COMVis mer

Tour de France til Kasakhstan før 2020?

- Det høres kanskje ut som en spøk.

(procycling.no): Neida, det er ikke det. Kasakhstan drømmer om å bli vertskap for verdens største etapperitt.

Sentralbanksjef Kairat Kelimbetov har latt seg inspirere av Tour de France-starten i Yorkshire, og tror de kan gjøre det samme.

- Det kan kanskje virke som en spøk nå, men Yorkshire-opplevelsen er interessant for oss. Ideen er en dag bringe touren til Kasakhstan. Det tok tre år for Yorkshire å klare det, og jeg tror vi kan gjøre det samme, sier Kelimbetov til nyhetsbyrået AFP.

Lover mer penger etter Nibali-seier Etter Vincenzo Nibalis triumfferd nedover Champs-Élysées er naturligvis Astana-leiren høyt oppe.

- For oss er ikke Nibalis seier bare en idrettsprestasjon. Det er et bidrag til å få utenlandske selskaper til å investere mer i landet vårt, sier sentralbanksjefen til Bloomberg.

Det er en gruppe statseide selskaper i investeringsselskapet Samruk-Kazyna som sponser laget som har fått sitt navn fra landets hovedstad. Investorene sprøyter årlig inn 150 millioner dollar inn i toppidretten.

Generalmanager er Alexandr Vinokourov. Landets største sykkelhelt, men også mannen som var med på å få laget kastet ut av 2007-utgaven av Tour de France fordi han dopet seg.

Håper på Grand Depart før 2020 Det sentralasiatiske landet skal arrangere junior-VM neste år, og er med i kampen om arrangere seniormesterskapet i 2018.

Men mest av alt ønsker de seg Tour de France, og det håper man å få til før 2020.

Og det selv om avstanden til Paris er hele 4.800 kilometer.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!

FÅR MER PENGER: Alexandr Vinokourov, som ønsker seg Edvald Boasson Hagen, kunne juble over seier og mer midler etter årets Tour de France. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
FÅR MER PENGER: Alexandr Vinokourov, som ønsker seg Edvald Boasson Hagen, kunne juble over seier og mer midler etter årets Tour de France. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM Vis mer