BILULYKKE: Den tidligere syklisten Jan Ullrich var mandag kveld involvert i en stygg bilulykke i Sveits. Det skriver en rekke tyske og sveitsiske medier i dag. Foto: REUTERS/Eric Gaillard/Files/NTB Scanpix/Kantonspolizei Thurgau
BILULYKKE: Den tidligere syklisten Jan Ullrich var mandag kveld involvert i en stygg bilulykke i Sveits. Det skriver en rekke tyske og sveitsiske medier i dag. Foto: REUTERS/Eric Gaillard/Files/NTB Scanpix/Kantonspolizei ThurgauVis mer

- Tour de France-vinner i alvorlig bilulykke med 1,4 i promille

To personer sendt til sykehus.

(Dagbladet): Den tidligere syklisten Jan Ullrich var mandag kveld involvert i en stygg bilulykke i Sveits. Det skriver en rekke tyske og sveitsiske medier i dag.

Ifølge lokale myndigheter i Thurgau-provinsen skal 40-åringen ikke ha klart å stoppe for en bremsende bil, og ha truffet denne i så høy fart at den snurret rundt før den landet på hjulene på et jorde.

Stor fart På bildet frigitt av det sveitsiske politiet er det tydelig at bilen har holdt stor fart. Bildelene ligger strødd utover veibanen.

To personer ble kjørt til sykehus som følge av skadene de pådro seg.

Politiet skal ha vært raskt på pletten, og hevder at Ulrich skal ha blåst en promille på 1,4. Det ble også tatt både urin- og blodprøver av sjaføren i tillegg til at førerkortet ble konfiskert.

- Veldig lei meg Ullrich, som bor i nærheten av der ulykken inntraff, er ifølge den sveitsiske avisa Blick en angrende synder.

- Jeg er veldig lei for det som skjedde. Takk gud for at ingen liv gikk tapt. Jeg var veldig stresset og på vei hjem fra et møte. Jeg ville bare hjem så fort som mulig, sier han.

Han innrømmer samtidig at han nok hadde kjørt 20 kilometer i timen over fartsgrensen, men nekter for at det var alkohol med i bildet. Han setter kanskje sin lit til b-prøven.

Skjedd før Dette er heller ikke første gang den tidligere syklisten har havnet på kanten med lovens lange arm etter å har kjørt i påvirket tilstand.

Tilbake i 2002 kolliderte han i sin Porsche 911 med et sykkelstativ utenfor den tyske byen Freiburg. Med ham i bilen var lagkamerat Alexander Vinokourov i tillegg til to jenter.

Ullrich skal ha stukket av fra åstedet, men vitner tok registreringsnummeret på bilen, og politiet sporet ham opp og beordret ham til å ta en blodprøve.

SAMMENSTØT: Bildelene ligger strødd utover veibanen på ulykkesstedet. Foto: Kantonspolizei Thurgau
SAMMENSTØT: Bildelene ligger strødd utover veibanen på ulykkesstedet. Foto: Kantonspolizei Thurgau Vis mer

I ettertid innrømmet Ullrich at han hadde drukket flere glass vin forut for hendelsen, og skyldte på frustrasjon over en langtidsskade.

Bloddoping Ullrich var på slutten av 1990-tallet og starten av 2000-tallet i den absolutte verdenseliten innenfor landeveissykling, og i 1997 klatret han helt til topps i Tour de France.

I tillegg vant han den hvite ungdomstrøya i både 1996, 1997 og 1998.

Deretter gikk det nedover, og i 2006 ble han utestengt fra rittet etter spekulasjoner om doping.

Disse ble ikke bevist før noen år senere da han i 2012 ble funnet skyldig i doping. Dette innrømte han i fjor.

SKJEDD TIDLIGERE: Dette er heller ikke første gang den tidligere syklisten har havnet på kanten med lovens lange arm etter å har kjørt i påvirket tilstand. Tilbake i 2002 kolliderte han i sin Porsche 911 med et sykkelstativ utenfor den tyske byen Freiburg. Med ham i bilen var lagkamerat Alexander Vinokourov i tillegg til to jenter. Foto: AP Photo/dpa, Patrick Seeger/NTB Scanpix
SKJEDD TIDLIGERE: Dette er heller ikke første gang den tidligere syklisten har havnet på kanten med lovens lange arm etter å har kjørt i påvirket tilstand. Tilbake i 2002 kolliderte han i sin Porsche 911 med et sykkelstativ utenfor den tyske byen Freiburg. Med ham i bilen var lagkamerat Alexander Vinokourov i tillegg til to jenter. Foto: AP Photo/dpa, Patrick Seeger/NTB Scanpix Vis mer