Tour de France-vinneren vil gå for historisk trippel

- Veldig spennende.

SATSER STORT: Chris Froome håper han kan hevde seg på flere fronter neste år, også etter å ha forsvart seieren i Tour de France. Her avbildet på 19. etappe av det franske storrittet 24. juli. Foto:  AP Photo / Peter Dejong / NTB scanpix
SATSER STORT: Chris Froome håper han kan hevde seg på flere fronter neste år, også etter å ha forsvart seieren i Tour de France. Her avbildet på 19. etappe av det franske storrittet 24. juli. Foto: AP Photo / Peter Dejong / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Det er ingen som noen gang har oppnådd det samme, men sykkelstjernen Chris Froome leker med tanken om å rive med seg det meste av gjeve titler på sommeren i OL-året 2016.

Årets triumfator i Tour de France tar ikke bare sikte på å forsvare tittelen han har vunnet to ganger på de siste tre årene.

Et par uker etter ser han for seg å kjempe om gullmedaljer i OL-byen Rio de Janeiro, både på den tøffe fellesstarten og på tempoøvelsen.

- Det blir helt klart et spennende år. Hovedmålet mitt kommer til å bli Tour de France igjen. Men like ettet Tour de France kommer OL-fellesstarten i Rio, og bare noen få dager seinere, så kan tempoen i OL også være aktuelt, sier Froome i et intervju med Sky Sports.

- Både fellesstarten og tempoen passer meg veldig bra. Tempoen har over 1000 høydemeter med klatringer, så det kommer til å bli en tøff konkurranse. Jeg tror den blir over 50 kilometer lang, og det er en langt for en individuell tempo, fortsetter han.

5000 meter oppoverDen kenyanskfødte briten ser også muligheter for edelt metall på fellesstarten, selv om den ikke avsluttes med yndlingsterrenget hans. Froome foretrekker helst klatringer i tøffe motbakker hvis han skal komme først til målstreken etter lange og utmattende dager på sykkelsetet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.