SEKS OMKOM: Seks russiske turister omkom i en snøscooter-ulykke nær alpinbakken der Tour de Ski avsluttes i morgen. Foto:  AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE
SEKS OMKOM: Seks russiske turister omkom i en snøscooter-ulykke nær alpinbakken der Tour de Ski avsluttes i morgen. Foto: AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACEVis mer

Tour de Ski går som planlagt til tross for dødsulykke

Seks turister omkom rett ved alpinbakken.

De to siste etappene av Tour de Ski i langrenn arrangeres som planlagt til tross for fredagens dødsulykke i alpinbakken der konkurransen skal avsluttes søndag.

Seks russiske turister omkom og to ble skadd da en snøscooter med slede veltet i bakken bare noen få hundre meter fra målgang på søndagens etappe i Cavalese.

Ifølge Adresseavisen bekreftet arrangøren lørdag morgen at resten av Tour de Ski gjennomføres som planlagt. Før lørdagens etappe skal det holdes en minnemarkering i startområdet. Det blir heller ingen musikk eller alkoholservering i respekt for de omkomne.

- Det her er en tragedie. Vi har hatt et møte med alle våre, og dette går inn på oss alle, sa visepresident Kristin V. Sæterøy i Norges Skiforbund til NTB lørdag morgen.

Ulendt terreng Ifølge nyhetsbyrået ANSA var snøscooteren i ferd med å krysse løypa da den veltet, rullet gjennom et sikkerhetsnett og falt utfor en 100 meter høy skråning. Det er lite snø og mye stein i området, og redningsarbeidet var vanskelig i det bratte og ulendte terrenget. Den alpine fjellredningstjenesten i Val di Fiemme kom først til stedet, og det ble også satt inn hunder i letingen etter turistene. Senere fikk de også forsterkninger fra brannvesenet i Cavalese og et helikopter.

Northug i tet Lørdag skal det gås 10 og 15 kilometer klassisk i Val di Fiemme. Siste etappe søndag er 9 kilometer lang og avsluttes med å gå opp alpinbakken i Cavalese. Petter Northug leder mennenes konkurranse, mens polske Justyna Kowalczyk er i tet blant kvinnene.

Northug har 16,1 sekunder ledelse til sveitsiske Dario Cologna, mens den russiske duoen Alexander Legkov og Maxim Vylegzjanin følger på plassene bak. De har henholdsvis 23,4 og 42 sekunder opp til nordmannen.

SCOOTER-ULYKKE: Seks døde i scooterulykke ovenfor denne bakken fredag kveld hvor Tour de Ski skal avgjøres søndag.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
SCOOTER-ULYKKE: Seks døde i scooterulykke ovenfor denne bakken fredag kveld hvor Tour de Ski skal avgjøres søndag. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer

I kvinnenes klasse har Kowalczyk skaffet seg en solid ledelse. Polakken ligger 1.03,6 minutt foran svenske Charlotte Kalla. Tre norske løpere jager på plassene bak. Therese Johaug er 1.05,9 bak og ligger på tredjeplass. Astrid Uhrenholdt Jacobsen (1.26,1) og Kristin Størmer Steira (1.29,7) er nummer fire og fem.

(NTB)