Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tour de Ski-toeren må stå over NM

Syk bare fire uker før OL.

 SYK:  Tour de Ski-toer Chris Jespersen er blitt syk knappe fire uker før OL-start. Han dropper ski-NM i Lillehammer denne uken, skriver Haugesunds Avis. Foto: REUTERS / Alessandro Garofalo / NTB Scanpix
SYK: Tour de Ski-toer Chris Jespersen er blitt syk knappe fire uker før OL-start. Han dropper ski-NM i Lillehammer denne uken, skriver Haugesunds Avis. Foto: REUTERS / Alessandro Garofalo / NTB Scanpix Vis mer

Tour de Ski-toer Chris Jespersen er blitt syk knappe fire uker før OL-start. Han dropper ski-NM i Lillehammer denne uken, skriver Haugesunds Avis.

Jespersen er nummer to også i verdenscupen sammenlagt. Han imponerte stort i Tour de Ski, men tror belastningen der kan ha ført til sykdommen.

- Jeg er sår i halsen og tett. Det har vært sånn siden fredag. Derfor dropper jeg NM, sier langrennsløperen til Haugesunds Avis.

Det er uansett ingen krise for ham å miste mesterskapet. Etter den siste tids prestasjoner har han fått beskjed om at han kun trenger å planlegge mot OL.

OL-formen er han noe mer bekymret for.

- Jeg er litt bekymret. Hvis jeg er syk i én til to uker, pleier jeg å bruke tre uker på å komme i toppform igjen, sier 30-åringen.

Jespersen har 15 kilometer klassisk som sitt største OL-mål.

(NTB)