Tour des Fjords og Tour of Norway slår seg sammen

Neste år vil de lage sykkelfest over seks dager i Sør-Norge.

FLERE STJERNER: Her kjemper Edvald Boasson Hagen mot Dylan Groenewegen og Kristoffer Halvorsen under 2017-versjonen av Tour of Norway. I framtida vil enda flere topplag komme til Norge, når miljøene i øst og vest nå er enige om å forene krefter. Foto: Vegard Wivestad Grøtt/NTB scanpix
FLERE STJERNER: Her kjemper Edvald Boasson Hagen mot Dylan Groenewegen og Kristoffer Halvorsen under 2017-versjonen av Tour of Norway. I framtida vil enda flere topplag komme til Norge, når miljøene i øst og vest nå er enige om å forene krefter. Foto: Vegard Wivestad Grøtt/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Historisk sett har kanskje konkurransemiljøene øst og vest i Sykkel-Norge dreid seg mer om broriving – enn bygging.

Nå går selskapene bak sykkelrittene Tour of Norway og Tour des Fjords i en helt ny retning. Den samme retningen for å være helt presis. I dag ble nemlig søknaden sendt inn til det internasjonale sykkelforbundet (UCI) hvor det står svart på hvitt at partene ønsker å samarbeide i 2019:

- Vi bor i et såpass lite land at å samle ressursene rundt ett stort arrangement er det rette å gjøre. Vi har hatt reviret vårt på Vestlandet og nå på Sørlandet, mens Tour of Norway har hatt fokus på det sentrale Østlandet. Vi dekker på en måte opp hele Sør-Norge, og har muligheten til å dekke enda større områder når rittet vil gå over seks dager, sier Roy Hegreberg i Tour des Fjords til procycling.no.

I øst er også Birger Hungerholdt storfornøyd med avtalen:

- Dette vil gjøre oss mer attraktive både når det gjelder å lokke internasjonale stornavn til rittet og på sponsormarkedet, sier den daglige leder i Interspons til procycling.no.

Blir trolig hetende Tour of Norway

I år ble Tour of Norway arrangert fra 16.-21. mai. Tour des Fjords gikk over tre dager uka etter, før nyvinningen Hammer Series Stavanger avsluttet det hele den helga.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer