- Tour des Fjords står ikke på planen

Kristoff sliter med kalenderfloke i mai.

USIKKER: Alexander Kristoff ruller ut på trening i spanske Calpe onsdag morgen. Oppkjøringen til 2017-sesongen skjer mens deltakelsen hans i Tour des Fjords er fortsatt uavklart.  Foto: procycling.no/Kjetil R. Anda
USIKKER: Alexander Kristoff ruller ut på trening i spanske Calpe onsdag morgen. Oppkjøringen til 2017-sesongen skjer mens deltakelsen hans i Tour des Fjords er fortsatt uavklart. Foto: procycling.no/Kjetil R. Anda Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

CALPE (procycling.no): Det er ennå ikke bestemt om Alexander Kristoff blir å se på norsk sykkeljord i mai. I intervju med procycling.no under Katusha-Alpecins treningssamling i Calpe tirsdag, bekrefter hovedpersonen at en opptreden i Tour des Fjords er ønskelig, men logistisk sett vanskelig.

For det som imidlertid er sikkert, er at Katusha-Alpecin-stjernen skal sykle Tour of California i perioden før det norske rittet. Det amerikanske rittet, der 29-åringen tok en av sine 13 seiere i 2016, er en viktig post på programmet for lagets sponsorer.

At Kristoff reiser direkte fra USA til Tour des Fjords – et ritt hvor «Stavanger-ekspressen» har kjørt alle utgaver og vunnet sammenlagt to ganger – er iallfall et stort håp for arrangøren som ifølge lokalavisen Aftenbladet har kuttet ned 2017-rittet med en dag for å tilrettelegge Kristoffs transatlantiske hjemkomst.

Ifølge Kristoff er det altså ikke ennå bestemt om Katusha-Alpecin stiller i det vestnorske etapperittet, som i år er planlagt å starte i Sogn og Fjordane og som vanlig kulminerer i Stavanger.

– Akkurat for øyeblikket vet jeg ikke om jeg kjører (Tour des) Fjords. Forrige gang jeg så på det, sto det ikke på planen til Katusha i det hele tatt. Om det kan bli bekreftet senere, det vet jeg ikke. Jeg vet at det blir litt tett, sier Kristoff til procycling.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer