Hammer Series, Stavanger:

Tour des Fjords-vinneren dominerte i Hammer Stavanger

Mitchelton-Scott tok første stikk i Hammer Climb.

KRITISK BIDRAG: Michael Albasini var essensiell da Mitchelton-Scott vant Hammer Climb, det første av tre ritt i Hammer Stavanger. FOTO: Luc Claessen/Getty Images
KRITISK BIDRAG: Michael Albasini var essensiell da Mitchelton-Scott vant Hammer Climb, det første av tre ritt i Hammer Stavanger. FOTO: Luc Claessen/Getty Images Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SANDNES (procycling.no): Det ble et hektisk Hammer Climb i Sandnes, fredag kveld. Det to timer lange rittet tråkket i gange den første utgaven av Hammer Series Stavanger, og Mitchelton-Scott fortsatte suksessen fra det norske etapperittet Tour des Fjords, som gikk tidligere denne uken.

I rittet syklet man en 8,5 kilometer lang rundløype, hvor det ble delt ut poeng på toppen av Skaarlia, hvor mål var plassert. Ved målpassering hver runde ble det delt ut henholdsvis 100, 81, 66, 53, 43, 35, 28, 23, 19 og 15 poeng, mens det på runde 3, 6 og 10 var doble poeng.

Poengene rytterne tar legges i lagets pott og det er det laget med flest poeng ved fullført ritt, som vinner rittet. Poengene og plasseringen tar man med seg videre i de to neste rittene i serien, som går lørdag og søndag, og til slutt er det ett lag som vinner Hammer Stavanger sammenlagt.

Bystrøm håper på bedre resultat lørdag

For UAE Team Emirates og deres to norske ryttere, Alexander Kristoff og Sven Erik Bystrøm, ble det en seig dag. Uten det sterkeste laget i bakkene ble det tynt med poeng og til slutt ble de nummer ti (av 14), med 258 poeng.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer