SLIPPER BILLIG: Alexandr Kolobnev har fått en bot og en advarsel av det russiske sykkelforbundet. Så gjenstår det å se om UCI støtter den avgjørelsen.Foto: SCANPIX/REUTERS/Pascal Rossignol
SLIPPER BILLIG: Alexandr Kolobnev har fått en bot og en advarsel av det russiske sykkelforbundet. Så gjenstår det å se om UCI støtter den avgjørelsen.Foto: SCANPIX/REUTERS/Pascal RossignolVis mer

Tour-doptatte Kolobnev fikk 8500 i bot og en advarsel

Slipper billig av det russiske sykkelforbundet.

(Dagbladet): Russiske Alexandr Kolobnev ble den eneste doptatte rytteren i årets Tour de France, da han testet positivt for stoffet hydroklortiazid i juli.

Kolobnev trakk seg fra rittet, risikerte sparken og gigantbot fra Katusja-laget, og i verste fall to års utestengelse fra sykkelsporten.

I dag kom dommen fra det russiske sykkelforbundet (FVSR): Kolobnev er funnet skyldig, men straffes bare med en bot på rundt 8500 kroner og en advarsel.

- Vi fant ham skyldig, men har også tatt hensyn til formildende hensyn, sier kommisjonsleder Alexander Gusjatnikov til Reuters.

- Vi vil sende avgjørelsen til det internasjonale sykkelforbundet (UCI) i løpet av et par dager, og etter det kan vi gi en detaljert begrunnelse, sier han.

Alexandr Kolobnev selv har hevdet at han er uskyldig helt siden han ble tatt.

- Jeg ble fortalt at de (laboratoriet) fant et stoff. Jeg aner ikke hvor det kommer fra. Derfor venter jeg på mer informasjon. Jeg har ingenting å si av respekt for arrangøren og sykkelsporten generelt, sa russeren da den positive testen ble kjent.

Hydroklortiazid er et vanndrivende stoff som kan brukes til å skjule annen dopingbruk. Det er ulovlig både under trening og i konkurranser.

UCI kan velge å anke FVSR-dommen til Idrettens Voldgiftsrett (CAS).