VIL VINNE TOUREN: Den spanske toppsyklisten Joaquim Rodriguez satser alt for å vinne neste års Tour de France. Det betyr at han kanskje må forlate det russiske laget Katjusja. Foto: AFP PHOTO/ Jaime REINA
VIL VINNE TOUREN: Den spanske toppsyklisten Joaquim Rodriguez satser alt for å vinne neste års Tour de France. Det betyr at han kanskje må forlate det russiske laget Katjusja. Foto: AFP PHOTO/ Jaime REINAVis mer

Tour-drøm kan tvinge Rodriguez til å bytte lag

- Neste års TdF er perfekt for ham.

Den spanske toppsyklisten Joaquim Rodriguez satser alt for å vinne neste års Tour de France. Det betyr at han kanskje må forlate det russiske laget Katjusja.

Katjusja har ikke fått plass på verdenstouren i sykling. Saken er anket inn for Idrettens voldgiftsrett i Lausanne (CAS).

- Jeg vil kjøre Touren og kjempe for å vinne den, sier Rodriguez.

- Jeg vet at det blir vanskelig å vinne, men neste år er det mange fjelletapper, og det kan bli ekstraordinært for meg. Det er mitt mål, sier Rodriguez til avisen El Periódico de Catalunya.

Agenten Angel Edo fastslår at Rodriguez skal delta i Touren.

- Neste års TdF er perfekt for ham. Han er 33 år og kan ikke la en slik sjanse gå fra seg, sier Edo.

Dersom Katjusja ikke får lisens til verdenstouren, er russerne avhengig av invitasjon for å starte i det prestisjefylte franske etapperittet. Det er altfor usikkert, mener sylistens agent.

- Man kan ikke ofre en hel sesong som dette ut ifra om man får en invitasjon på våren, sier Angel Edo.

(NTB)