Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Touré gjorde slutt på 35 års ventetid

Manchester City vant FA-cupfinalen.

HISTORISK: Carlos Tevez kunne, som første Manchester City-kaptein siden Mike Doyle i 1976, løfte sølvtøy på Wembley Foto: SCANPIX/AP Photo/Matt Dunham\
HISTORISK: Carlos Tevez kunne, som første Manchester City-kaptein siden Mike Doyle i 1976, løfte sølvtøy på Wembley Foto: SCANPIX/AP Photo/Matt Dunham\ Vis mer

(Dagbladet): Manchester City - Stoke 1-0.

Manchester City-fansen hadde ventet lengselsfullt i 35 år, men med siste tre års milliardinvesteringer i spillermateriell, var det bare et tidsspørsmål før den sulteforede klubben kom til å få oppleve suksess igjen.

Lørdag ettermiddag ble de bønnhørt på Wembley da Yaya Touré hamret ballen kontant forbi Thomas Sørensen 74 minutter ut i FA-cupfinalen mot Stoke. Dermed ble ivorianeren den store helten, slik han ble det i semifinalen mot byrival United på samme bane.

- Vi er i skyene nå... Det er fantastisk å vinne. Dette er fantastisk for klubbens historie. Vi ønsket å vinne noe, og å komme oss til Champions League. Det er en utrolig følelse å lykkes, sier matchvinneren, ifølge Sporting Life.

Manager Roberto Mancini var noe mer nøktern etter å ha blitt den første City-manageren som ledet laget sitt til en turneringsseier siden Tony Book i 1976.

- Jeg må bare si at jeg er utrolig glad på supporternes vegne. Etter mange år, fortjente de å vinne denne pokalen. Jeg føler vi aldri klarte å dominere kampen, og vi er nødt til å forbedre oss, men vi er selvsagt veldig fornøyde. Vi skrev et lite stykke City-historie, men den virkelige jobben starter nå, advarer italieneren.

Flipperspill Flipperspill i Stoke-boksen førte ballen fram til lillebror Touré, men det var ingen tilfeldighet at den knallharde og kliniske avslutningen havnet i nettmaskene bak den danske landslagsmålvakten. 

Stoke, som hadde hevet seg markant etter en svak førsteomgang, kom aldri nærmere enn da Kenwyne Jones kom alene med Joe Hart på stillingen 0-0, og da City gikk i føringen, hadde ikke «pottemakerne» noe skikkelig tilsvar.

De ble heller ikke seende noe mer målfarlige ut etter at John Carew ble kastet inn i sluttminuttene.

Etter å ha stått imot en krampetrekning av en dødballoffensiv fra Stoke på overtid, kunne Citys spillere, støtteapparat og supportere strekke armene i været i triumf - en triumf av det fortjente slaget.

Stor Manchester-dag Dermed kunne Carlos Tevez, som første City-kaptein siden Mike Doyle etter ligacupfinalen i 1976, lede troppene opp trappene til ærestribunen på Wembley før han fikk hendene på den ærverdige pokalen.

14. mai vil for alltid bli stående som en stor dag for Manchester-fotballen. Tidligere på dagen sikret United ligagull nummer 19 med poengdeling mot Blackburn, og med Citys Wembley-triumf, blir det garantert trangt om plassene på pubene i byen utover kvelden.

Dagens utfall betyr også at det blir et byderby allerede i sesongens første kamp, når seriemester United skal møte cupmester City i Community Shield i august.

KONTANT: Med et brennhardt skudd sørget Yaya Touré for at Manchester City tok sin første pokal på 35 år.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO / ADRIAN DENNIS
KONTANT: Med et brennhardt skudd sørget Yaya Touré for at Manchester City tok sin første pokal på 35 år.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO / ADRIAN DENNIS Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media