Jakob Fuglsang krasjet ut av TdF:

Tour-kona raser: - Svak og sjalu

Jakob Fuglsang hånes etter Tour-exiten. Det får kona, Loulou, til å reagere.

PAR: Jakob Fuglsang og kona Loulou har vært sammen i over ni år. Hun går ut mot kritikerne av stjernesyklisten. Foto: Instagram / Loulou Fuglsang.
PAR: Jakob Fuglsang og kona Loulou har vært sammen i over ni år. Hun går ut mot kritikerne av stjernesyklisten. Foto: Instagram / Loulou Fuglsang.Vis mer

Jakob Fuglsang ble trukket fram som en av forhåndsfavorittene før årets Tour de France, men drømmen om gul trøye endte i tusen knas tidligere denne uka.

Dansken ble tatt med i fallet da flere andre rundt ham veltet, og skadene var så ille at han ikke klarte å fortsette rittet.

- Det er ikke ofte jeg gråter, men skuffelsen og smertene var for store til at jeg kunne holde det tilbake, sa han etter etappen.

TOUR DE FRANCE-HOPP: Terrengsyklister tar det til et nytt nivå med denne årlige hopptradisjonen. Video: Fabian Mat/ Les Déchaïnés, fransoa, Alexis Bosson og Dirt Magazine. Vis mer

- Det føles som jeg har blitt kjørt over av et tog, illustrerte Fuglsang.

Til tross for at syklisten måtte forlate verdens mest prestisjefulle ritt - årets store mål for de aller fleste - er det ikke alle som sympatiserer med ham.

- Frustrerende

- Der kommer Veltepetter igjen. Kanskje du skal prøve støttehjul neste år, skriver en bruker under Danmarks Radios innlegg på det sosiale mediet.

Astana-kapteinen får i all hovedsak støttende meldinger, men det er flere som håner Fuglsang. Det får kona, Loulou, til å reagere.

- Det er veldig frustrerende, og det er svært vanskelig for meg å ikke svare dem, sier hun til DR.

- Jo mer støtte han får, jo mer gir han. Jo mer landet står bak ham, jo mer motivasjon for han. Som hans kone, sier jeg ikke til ham at han ikke gjorde det bra i dag. Det hjelper ham jo ikke, fortsetter hun.

Loulou jobber som ernæringsfysiolog, og sammen med Fuglsang har de barna Jamie Lou og Dolce.

- Veldig sur

Fallet på den 17. etappen er ikke den første gangen Fuglsang har havnet i asfalten.

Dansken var nummer ni i sammendraget da han styrtet ut av rittet 25 kilometer før slutt på etappen. Kona mener at danskene må støtte opp om mannen, og ikke trykke ham ned. På sosiale medier er det flere som spøker med behovet for støttehjul.

- Jeg blir sur når jeg får høre om slike kommentarer. Det gjør meg virkelig, virkelig sur, sier Loulou.

Hun mener imidlertid at kommentarene ikke går inn på stjernesyklisten.

- Han bryr seg ikke. Han leser ikke dem engang. Det går mer inn på meg, for jeg vil beskytte ham. Hvis man ikke er fan, bør man la folk være i fred. I mine øyne skriver man bare slik ting hvis man er svak og sjalu.