Tour of Norway avlyst

Arrangørene av etapperittet Tour of Norway avlyser neste års ritt. Dårlig økonomi er en av hovedårsakene.

BLIR HISTORIE: Tour of Norway. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
BLIR HISTORIE: Tour of Norway. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Uten økonomi har vi sett på å arrangere en redusert utgave, men regnestykket går ikke opp der heller. Så den økonomiske risikoen er for stor, sier rittgeneral Roy Hegreberg til TV 2 , som først skrev om saken.

Også kommunesammenslåinger, sponsortørke og mindre statlige tilskudd enn antatt har bidratt at det norske etapperittet ikke blir avviklet i 2020.

Tidligere i høst opplyste Hegreberg at de manglet rundt seks millioner for å kunne få neste års arrangement i havn. Til procycling sier Hegreberg at de har spurt seg selv om hvor realistisk det var at de skulle klare å få inn midlene som måtte til for å lande arrangementet.

– Vi har sett på mulighetene for et redusert arrangement, men også det blir vanskelig. Det vil koste mye per dag, og det er noen kommuner som forsvinner ifra dersom vi skalerer det ned for mye. Uansett hvordan vi vrir og vender på det, så går ikke totalen opp, sier han til nettstedet.

– Nå vil vi fokusere 100 prosent på Tour of Norway i 2021 for å få realisert det. Nå har vi tid og kapasitet til det. Med det arrangementet vi hadde i år, så er det liv laga. Men da må vi få en forutsigbarhet rundt økonomien som gjør det realistisk. Vi vil jobbe knallhardt med det, sier Hegreberg til TV 2.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer