- Tour of Norway er et flaggskip

Generalsponsor forlenger fram til 2020.

BLIR MED VIDERE: Tour of Norway har fått forlenget sponsoravtalen med Uno-X fram til 2020. Edvald Boasson Hagen regner med han stiller også neste år. Til venstre står sykkelsjef Jens Haugland i Uno-X Gruppen. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no
BLIR MED VIDERE: Tour of Norway har fått forlenget sponsoravtalen med Uno-X fram til 2020. Edvald Boasson Hagen regner med han stiller også neste år. Til venstre står sykkelsjef Jens Haugland i Uno-X Gruppen. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.noVis mer

BEKKESTUA (procycling.no): Edvald Boasson Hagen og Jens Haugland, fra drivstoffleverandøren Uno-X, trosset fire-fem varmegrader og markerte en gladnyhet til alle sykkelinteresserte, torsdag formiddag.

Drivstoffleverandøren har nemlig forlenget avtalen som generalsponsor for Tour of Norway ut 2020-sesongen.
 
- For oss er Tour of Norway et flaggskip når det gjelder gjennomføring av et sykkelritt i den ypperste klassen i Norge. Det er en meget profesjonell arrangør, som får fantastiske tilbakemeldinger fra lag, ryttere og lokalmiljøene rittet arrangeres i. Vi ønsker å være med å gi arrangøren forutsigbarhet og mulighet til å utvikle konseptet ytterligere, sier sykkelsjef, Jens Haugland, i Uno-X Gruppen til procycling.no.

Slått av danske Årets utgave skilte seg ut fra tidligere årganger ved at Lillehammer ble droppet, og erstattet av strabasiøse etapper mot Rjukan og Geilo.

Boasson Hagen ble andremann i rittet, etter at han ikke maktet maktet å holde hjulet til danske Jesper Hansen oppover Gaustaråen.

Rudsbygdingen regner med han er tilbake på startstreken foran 2016-utgaven.

- Jeg har ikke tenkt meg til Giro d´Italia, men det er jo litt opp til hva laget bestemmer seg for å gjøre også. Dersom jeg er frisk og rask, og laget stiller, regner jeg med å sykle neste år også, sier Boasson Hagen til procycling.no.

- Hva slags tilbakemeldinger ga lagkameratene dine etter årets utgave?

- De synes det er fint å sykle i Norge. Fin natur og et godt organisert løp.

Avsluttes i Sarpsborg Rittsjef Birger Hungerholdt er i gang med å planlegge den nye løypetraseen.

Han bekrefter at planene er å innta fjellene også til våren, og håper værgudene spiller på lag også denne gangen.

I tillegg kan han avsløre at avslutningen av rittet legges til Østfold.

- Vi er godt i gang og har mye på plass. Det er noen brikker det fortsatt er litt usikkerhet rundt. Det vi kan avsløre i dag er at Sarpsborg får målgang den siste dagen i anledning byens tusenårsjubileum, sier Hungerholdt.

- Det var bra trøkk i Sarpsborg i år?

- Det har vært folkefest på alle målgang der i rittets historie. Den kommer til å bli stor, det kommer til å bli morsomt.

Bred sponsing Den opprinnelige sponsoravtalen med Uno-X skulle utløpe i 2016, men nå er altså partene enige om større rammer og lengre løpetid.

Uno-X er også generalsponsor for Tour des Fjords og Ladies Tour of Norway.

I tillegg sponser de Team Sparebanken Sør, Team Ringeriks-Kraft, Team Hitec Products og klubblagene Lillehammer CK, Stavanger SK, Asker CK og Bærum og Omegn Cykleklubb.

- Vi støtter helheten i norsk sykkel, påpeker Haugland.
 
Norsk proffboom I fjor fikk Fredrik Strand Galta og Andreas Vangstad sine gjennombrudd i Tour of Norway.

Tidligere har også Sondre Holst Enger og Odd Christian Eiking viste seg fram her.

- Norge får 11 sykkelproffer neste år, hvor stor del av ærene skal de norske UCI-rittene ha i den utviklingen?

- Det tror jeg har mye å si. De norske lagene får sykle rittene, testet seg og sett hva nivået ligger på. I tillegg inspirerer det andre i lokalmiljøene man er innom. Norske ryttere er forbilder både for ungdom og utøvere som fortsatt har noen steg å ta opp til World Tour-nivå. Jeg tror det er en utrolig viktig arena.
  Viktig lagspiller Blant disse forbildene trekker Haugland spesielt fram Boasson Hagen.

Med unntak av 2014-sesongen, har Boasson Hagen hatt Tour of Norway på programmet hvert år siden 2012.

- Jeg er stolt over å ha ham som ambassadør for norsk sykkel. Han representerer verdier som vi virkelig skal sette pris på. Det synes jeg går igjen hos mange av de norske utøverne. Vi har sterke, robuste utøvere med gode verdier og holdninger, sier sykkelinteresserte Haugland.

- En god kandidat til årets lagspiller på Idrettsgallaen?

- Ja, det skulle jeg virkelig ha ønsket meg. Det er nok ikke alle deler av norsk idrett som ser at sykkel er en lagsport, men den lojaliteten som ligger i den gutten til sine lagkamerater er nok sterkere enn hos de aller fleste andre. Du får ikke mye mer lagspiller enn det Edvald gjorde for Alexander Kristoff i Richmond.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!