Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tour of Norway 2018:

Tour of Norway-syklist utestengt

Lars Boom får en måneds suspensjon etter slag mot annen rytter.

TRØBBEL: Lars Boom har blitt utestengt i en måned etter slaget i Tour of Norwya 2018. Foto: Tim de Waele
TRØBBEL: Lars Boom har blitt utestengt i en måned etter slaget i Tour of Norwya 2018. Foto: Tim de Waele Vis mer

(procycling.no): På den andre etappen av Tour of Norway slo LottoNL-Jumbo-rytter Lars Boom mot Preben Van Hecke (Sport Vlaanderen Baloise) flere ganger.

Med 28 kilometer igjen av etappen mot Asker ble det hett under hjelmen til nederlenderen. Van Hecke hadde støtet, og var nettopp blitt kjørt inn av feltet der Boom satt og tauet.

– Han angrep, og vi tok ham igjen på toppen. Jeg sa: «Kom igjen, kjør videre», og da bremset han helt opp, og jeg kjørte på hjulet hans og krasjet nesten. Jeg ble gal. Jeg ville ikke krasje på toppen av bakken, spesielt ikke når en belgisk rytter bremser på den måten, sa Boom til procycling.no etter etappen.

Konsekvensen av slagene var da at Boom raskt ble kastet ut av Tour of Norway. Tirsdag kveld fikk 32-åringen sin straff av det internasjonale sykkelforbundet UCI.

En måneds suspensjon venter nå, fra 2. juli til og med 2. august. Boom vil blant annet gå glipp av rittene GP Cerami og Prudential RideLondon. Han vil også miste rollen som reserve for LottoNL-Jumbo til Tour de France.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media