Tour-rytter pågrepet av fransk politi

Razzia mot Cofidis på hviledagen.

PÅGREPET: Remy Di Gregorio er ifølge Reuters pågrepet av fransk politi etter en razzia mot Cofidis-laget. Foto: AFP PHOTO / PASCAL PAVANI / NTB scanpix
PÅGREPET: Remy Di Gregorio er ifølge Reuters pågrepet av fransk politi etter en razzia mot Cofidis-laget. Foto: AFP PHOTO / PASCAL PAVANI / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fransk politi aksjonerte tirsdag mot utøverhotellet til Cofidis - ett av 22 lag med i årets Tour de France.

Aksjonen i regi av den statlige franske organisasjonen for folkehelse- og miljøvern (OCLAESP) skjedde i Bourg-en-Bresse nær den sveitsiske grensa på den første hviledagen i Touren.

Den franske rytteren Remy Di Gregorio ble ifølge Reuters pågrepet og fraktet til Marseille på ordre fra en dommer. Der skal han avhøres i forbindelse med en pågående etterforskning av ulovlig omsetning av dopingpreparater. To andre personer skal være pågrepet i saken.

- Vi har ingenting å si på det nåværende tidspunkt. Vi skal holde en pressekonferanse kl. 16.00, sier en talsmann for Cofidis til TV 2 Sporten.

Utestenges av eget lag Ifølge blant annet det franske nettstedet RMC Sport, vil Cofidis nå suspendere Di Gregorio, men fortsette rittet. 26 år gamle Di Gregorio lå på en 35.-plass i sammendraget etter ni etapper.

- Jeg mener det er viktig ikke å blande inn Cofidis i denne saken. I og med at etterforskningen stammer ett år tilbake i tid, tror jeg at dette er noe han har holdt på med selv. Det som er spesielt er at Di Gregorio ikke har vist en dritt denne sesongen etter overgangen til Cofidis, og bare forsterker inntrykket mitt om at laget har ryddet opp. De har en ledelse som er opptatt av å ha en rein profil, så dette er trist for laget og for sponsorene, sier tidligere proffsyklist Mads Kaggestad til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer