Tour-rytter pågrepet av fransk politi

Razzia mot Cofidis på hviledagen.

PÅGREPET: Remy Di Gregorio er ifølge Reuters pågrepet av fransk politi etter en razzia mot Cofidis-laget. Foto: AFP PHOTO / PASCAL PAVANI / NTB scanpix
PÅGREPET: Remy Di Gregorio er ifølge Reuters pågrepet av fransk politi etter en razzia mot Cofidis-laget. Foto: AFP PHOTO / PASCAL PAVANI / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Fransk politi aksjonerte tirsdag mot utøverhotellet til Cofidis - ett av 22 lag med i årets Tour de France.

Aksjonen i regi av den statlige franske organisasjonen for folkehelse- og miljøvern (OCLAESP) skjedde i Bourg-en-Bresse nær den sveitsiske grensa på den første hviledagen i Touren.

Den franske rytteren Remy Di Gregorio ble ifølge Reuters pågrepet og fraktet til Marseille på ordre fra en dommer. Der skal han avhøres i forbindelse med en pågående etterforskning av ulovlig omsetning av dopingpreparater. To andre personer skal være pågrepet i saken.

- Vi har ingenting å si på det nåværende tidspunkt. Vi skal holde en pressekonferanse kl. 16.00, sier en talsmann for Cofidis til TV 2 Sporten.

Utestenges av eget lag Ifølge blant annet det franske nettstedet RMC Sport, vil Cofidis nå suspendere Di Gregorio, men fortsette rittet. 26 år gamle Di Gregorio lå på en 35.-plass i sammendraget etter ni etapper.

- Jeg mener det er viktig ikke å blande inn Cofidis i denne saken. I og med at etterforskningen stammer ett år tilbake i tid, tror jeg at dette er noe han har holdt på med selv. Det som er spesielt er at Di Gregorio ikke har vist en dritt denne sesongen etter overgangen til Cofidis, og bare forsterker inntrykket mitt om at laget har ryddet opp. De har en ledelse som er opptatt av å ha en rein profil, så dette er trist for laget og for sponsorene, sier tidligere proffsyklist Mads Kaggestad til Dagbladet.

- Det er selvfølgelig trist for fransk sykkelsport hvis det skulle vise seg at Di Gregorio har gjort noe galt og vært med på ulovlig virksomhet. Doping er kriminalisert i Frankrike, og det er enda en grunn til å holde seg unna. Det er et samfunnsproblem når det kriminaliseres, slik jeg ser det. Det er en svær industri, som utgjør en fare for folkehelsa. Dessuten er det en form for svindel, dersom han har vært involvert i noe. Da har han oppnådd resultater gjennom juks, og tatt plassene fra andre på laget også videre, fortsetter Kaggestad.

- Med alle forbehold: Det er utrolig skuffende dersom anklagene skulle vise seg å stemme, sier TV 2s sykkelkommentator Ole Kristian Stoltenberg til Dagbladet.

Stagnerte Ifølge Cyclingnews.com har etterforskningen pågått siden i fjor. Da syklet Di Gregorio for det kasakhstanske laget Astana, som har en forhistorie med doping. Selv om Stoltenberg spørsmålsstiller tidspunktet for arrestasjonen, mener han at det forteller noe om hvor grove anklager Di Gregorio nå står overfor når etterforskningen har pågått over så lang tid.

Han oppnådde sine beste resultater i som ung rytter i Francaise des Jeux da han blant annet vant en etappe i Tour de l'Avenir - også kalt ungdommens Tour de France - i 2006 og klatretrøya i prestisjetunge Critérium du Dauphiné året etter.

- Han er ikke en som har de store resultatene å vise til, men er en ryttertype det er lett å legge merke til: En klatregod, angrepsvillig rytter, som ofte forsøker å gå i brudd og skape interesse rundt eget navn. Men etter mitt syn var han et talent som nå har stagnert, sier Stoltenberg.

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 422085267


Varnish cache server