Tour-ryttere i slagsmål rett etter målpassering

Carlos Barredo angrep Rui Costa med et sykkelhjul.

||| (Dagbladet): Slagsmål er ikke så vanlig i sykkelsporten, men i dag rant det over for to av rytterne i Tour de France-feltet rett etter målpassering.

I en video publisert av det nederlandske nettstedet NOS kommer Quick Steps spanjol Carlos Barredo med et løst hjul hevet over hodet og slår det mot hjelmen til Caisse d'Epargne-rytter Rui Costa fra Portugal.

Deretter blir det noen sekunders utveksling av slag før de to faller over hverandre, men de blir kjapt skilt av funksjonærer i målområdet.

Slagsmålet kan ses fra en annen vinkel i en video publisert på det belgiske nettstedet Sporza.

Danske Ekstrabladet.dk har bilder av slåssing mens begge fortsatt sitter på hver sin sykkel. Sannsynligvis kom Barredo tilbake seinere etter å ha hentet sykkelhjulet for å fortsette å slåss.

Foranledningen til slagsmålet skal ha vært at de hektet i hverandre i spurten i dagens målby Gueugnon. Strengt tatt ingen grunn til å ta veldig på vei, da ingen av dem kjemper i toppen i poengkampen.

Men rytterne syklet i voldsom hete i dag, og kanskje ikke så rart at det går litt varmt under hjelmen på enkelte.

Dagbladets team i Gueugnon var ikke på stedet da det hendte. Det var heller ikke Lance Armstrong, noe han ergrer seg over på Twitter:

«Angivelig var to ryttere i nevekamp etter målstreken, og jeg gikk glipp av det. Pokker! Åh ja, Cav vant. Grattis, kompis.»

Tour de France-arrangørene synes ikke slåssing er like stas, og har bøtelagt begge ryttere i underkant av 2500 kroner for «fornærmelser, trusler og upassende oppførsel», skriver Europsport.

• Mark Cavendish vant dagens etappe. Edvald Boasson Hagen ble nummer åtte, og Thor Hushovd nummer ti på dagens etappe. Les mer om etappen her.