Tour-ryttere reagerte da feltet ble nøytalisert etter velt: - Det var noe dritt

Spår mer dramatikk i dag.

VELT: Omtrent 60 kilometer før mål var flere ryttere involvert i et velt. Etterpå ble rittet nøytralisert - noe blant annet Alexander Kristoff reagerte på. Foto: REUTERS/Eric Gaillard
VELT: Omtrent 60 kilometer før mål var flere ryttere involvert i et velt. Etterpå ble rittet nøytralisert - noe blant annet Alexander Kristoff reagerte på. Foto: REUTERS/Eric Gaillard Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Gårsdagens Tour de France-etappe ble preget av et forferdelig velt omtrent 60 kilometer før mål. Rittet ble stoppet i nesten ti minutter, og rytterne måtte vente mens feltet ble nøytralisert.

Og nettopp den beslutningen om å nøytalisere feltet, skapte reaksjoner i ettertid. Alexander Kristoff var blant dem som ikke skjønte hvorfor. Han var først og fremst irritert fordi han gikk glipp av verdifulle poeng i kampen om den grønne poengtrøya.

- Jeg synes det var rart. De pleier ikke å stoppe det når det går velt. De gjorde ikke det søndag, så for meg var det noe dritt, for jeg satt foran, sa Alexander Kristoff.

Slik forklarte arrangøren seg mandag kveld, ifølge danske Ekstra Bladet:

- Mange ryttere gikk ned i to velt rett etter hverandre, omtrent 40 ryttere i alt. De fire ambulansene og to legebilene var opptatt av å behandle dem. Det betød at det ikke var noen igjen til de resterende 120 rytterne i feltet for resten av etappen.

Svakt punkt for den gule trøya? TV 2-ekspert og tidligere proffrytter Mads Kaggestad mener beslutningen på bakgrunn av det er lett å forstå, men har også en mistanke om at arrangørene har et svakt punkt for den gule trøya.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.