MYE SMERTE: Nederlandske Laurens ten Dam er kjent for å ikke gi seg - uansett hvor store smertene er. Her etter å ha vært i grøfta i 2011. Foto: AFP PHOTO / KOEN VAN WEEL / NTB Scanpix
MYE SMERTE: Nederlandske Laurens ten Dam er kjent for å ikke gi seg - uansett hvor store smertene er. Her etter å ha vært i grøfta i 2011. Foto: AFP PHOTO / KOEN VAN WEEL / NTB ScanpixVis mer

Tour-rytteren som tydeligvis ikke har noen smertegrense

- Jeg ga beskjed om at de måtte få skuldra mi på plass.

(Dagbladet): Nederlandske Laurens ten Dam er ikke syklisten som gir seg når det går i motbakke.

Under den tredje etappen i årets Tour de France ble feltet rammet av en stygg massevelt. Bildene som florerte av nederlenderen etter krasjen vitnet om store smerter, og viste hvordan ten Dam lå på asfalten og vrei seg i smerte.

Kort tid etter ble det meldt at ten Dam hadde stått av - noe en rekke ryttere gjorde.

Ville ikke i ambulansen Men ikke lenge etter kom det kontrabeskjed om at 34-åringen skulle fortsette - det til tross for at skulderen hadde vært ute av ledd.

- De var på vei til å bære meg i ambulansen, men jeg skulle ikke inn i noen ambulanse. Jeg ga beskjed om at de måtte få skuldra mi på plass.

- Jeg har trent fryktelig hardt, og jeg kunne jo ikke forlate rittet før vi engang hadde kommet oss til Frankrike, var den klare beskjeden fra ten Dam etter tredjeetappen.

34-åringen fullførte etappen, men på kvelden måtte syklisten innse at han hadde sine begrensninger. Lagkameratene i Team LottoNL moret seg litt over den usedvalige sta nederlenderen.

Måtte få hjelp til å spise Robert Gesink publiserte et bilde på Twitter mandag kveld som viste at ten Dam hadde fått armen i fatle, og måtte ha hjelp til å få skjært opp middagen.

Ten Dam var bestemt på å fortsette rittet, men innrømmet mandag kveld at han gruet seg til brusteinsetappen tirsdag.

- Jeg må innrømme at jeg ikke direkte seg fram til å sykle på brustein nå. Men hei, vi klarer oss vel, skrev Lotto-rytteren på Twitter.

MASSEVELT: Laurens ten Dam ble rammet i massevelten mandag - og lå og vrei seg i smerte etter velten. Foto: REUTERS / Benoit Tessier / NTB Scanpix
MASSEVELT: Laurens ten Dam ble rammet i massevelten mandag - og lå og vrei seg i smerte etter velten. Foto: REUTERS / Benoit Tessier / NTB Scanpix Vis mer

Men også den etappen fullførte nederlenderen på mesterlig vis, og kom i mål rundt 17 minutter etter tirsdagens vinner, Tony Martin.

Fikk hjelp av Hushovd Det er ikke første gang at Laurens ten Dam viser at han ikke gir seg når det butter i mot.

I 2011 feilberegnet nederlenderen i en sving, og havnet i grøfta. Resultatet ble et hardt forslått ansikt, men han unngikk heldigvis brudd. Etter etappen takket han daværende verdensmester Thor Hushovd for å ha dyttet ham opp Plateau de Beille.

Og Laurens ten Dam lot selvfølgelig ikke et skadet ansikt stå i veien for å stille til start dagen etter.

- Starter. Har 25 færre sting enn Johnny, skrev ten Dam på Twitter,  og refererte til tapre Johnny Hoogerland som havnet i et piggtrådgjerde helgen før.

• Les også: Skrekkveltene i Touren: - Hvis man kan sykle videre, så gjør man det

AU: Johnny Hoogerland etter møtet med piggtrågjerdet. Foto:  REUTERS / NTB Scanpix
AU: Johnny Hoogerland etter møtet med piggtrågjerdet. Foto: REUTERS / NTB Scanpix Vis mer