Tour-sjefen tror Lance kan skape røre i Astana-laget

- Jeg er god nok til å vinne, sier Armstrong.

IKKE FØRSTEVALGET: Lance Armstrong må finne seg i å ikke være den rytteren Astana satser på i Tour de France. Foto: AP
IKKE FØRSTEVALGET: Lance Armstrong må finne seg i å ikke være den rytteren Astana satser på i Tour de France. Foto: APVis mer

|||(Dagbladet.no) Lance Armstrong mener han er sterk nok til å vinne Tour de France for åttende gang, men ekspertene tror han har vært borte for lenge.

Den oppfatningen har tydeligvis også Astana-sjef Johan Bruyneel, som har valgt Alberto Contador som kaptein for laget. Armstrong må nøye seg med å være hjelperytter.

Tour de France-direktør Christian Prudhomme sier det blir spennende å følge utviklingen i Astana den første uka av rittet, for han tror Lance fort kan skape litt røre i laget.

- Jeg ville gjerne vært ei flue på veggen for å se hvordan det går med dem. Contador vil bare få ei uke, og egentlig bare to etapper, på å vise at han er sjefen i Astana, sier Prudhomme til Reuters.

HJELPERYTTER: Lance Armstrong er en av sykkelhistoriens største, men de neste ukene skal han jobbe og slite for Alberto Contador. Foto: AFP
HJELPERYTTER: Lance Armstrong er en av sykkelhistoriens største, men de neste ukene skal han jobbe og slite for Alberto Contador. Foto: AFP Vis mer

Vil hjelpe Contador
Den 15,5 kilomteter lange åpningstempoen på lørdag vil gi en indikasjon på formen til topprytterne og Contador forventes også å prøve seg på den sjuende etappen, som avsluttes med en tøff stigning.

Armstrong forteller at han er forberedt på å være hjelperytter i Touren, selv om han føler seg kapabel til å kjempe om seieren.

- Jeg er innstilt på å hjelpe Alberto Contador, dersom det er nødvendig, men når det er sagt, mener jeg meg fullt i stand til å være med å kjempe om min åttende totalseier i Touren. Det er ingen tvil om at jeg kommer til å gi Contador all den støtte og hjelp han trenger, dersom det er mer sannsynlig at han kommer til å vinne Touren enn meg selv, sier Lance til Associated Press.

Og det er nettopp der Tour-direktøren aner en konflikt i lufta. For hvis det viser seg at Contador ikke klarer å skille seg ut som en ener tidlig, og Armstrong samtidig viser gamle takter - da kan det fort bli en intern maktamp i Astana-laget.

- Ikke undervurder meg
Armstrong lover imidlertid at han skal kjempe for laget - og ikke seg selv.

SPENT: Tour de France-direktør Christian Prudhomme skulle ønske han var en flue på veggen i Astana-leiren. Foto: REUTERS
SPENT: Tour de France-direktør Christian Prudhomme skulle ønske han var en flue på veggen i Astana-leiren. Foto: REUTERS Vis mer

- Av respekt for Contador, Astana-laget og de stolte tradisjonene som er innen sykkelsporten vil jeg være stolt av å kunne hjelpe Contador til en sammenlagtseier i Touren. Jeg er 37 år gammel og kan selvsagt ikke være helt sikker på at jeg kan vinne Touren, men ingen skal undervurdere meg. Alle bør være forsiktig med det, sier sykkelkongen.

Armstrong kan vise til sju triumfer i Tour de France, mens Contador er en av bare fem ryttere som har seire i alle de tre store rittene. I tillegg består laget av Levi Leipheimer og Andreas Klöden, som begge har kommet på pallen i Touren.

Årets tur i Touren blir uansett hva som skjer en ny opplevelse for Armstrong, siden han ikke er førstevalget til Astana. Så gjenstår det å se om han klarer å sykle seg i posisjon til å stige på den interne rangstigen underveis.

• Les også første del av Dagbladet.nos serie om Tour-favorittene. I dag Andy Schleck: Tour-sjarmøren med storebror som idol