FÅR HJEMMESTART: Bradley Wiggins vant Tour de France 2012. Stiller briten til start til neste år, får han starte i England. Foto: AFP PHOTO / PASCAL PAVANI
FÅR HJEMMESTART: Bradley Wiggins vant Tour de France 2012. Stiller briten til start til neste år, får han starte i England. Foto: AFP PHOTO / PASCAL PAVANIVis mer

Tour-start i England i 2014

Wiggins får starte på hjemmebane.

• Lance hos Oprah kl. 03: Dagbladet følger innrømmelsen ord for ord

Neste års Tour de France åpner med tre etapper i England, opplyste arrangøren av verdens største sykkelritt torsdag.

Regjerende Tour-vinner Bradley Wiggins får dermed stille til start på hjemmebane når rittet tråkkes i gang mellom Leeds og Harrogate 5. juli i 2014. Som i årets utgave starter ikke Touren med en prolog, men vil bli en 190 kilometer lang etappe i Yorkshire.

Ytterligere to engelske ritt vil sykles fra York til Sheffield og Cambridge til London før rytterne beveger seg sørover i Europa.

- Det er annen gang i løpet av Tourens 110 år lange historie at den starter i Storbritannia. Samtidig er det annen gang på sju år, som er et bevis på utviklingen i britisk sykkelsport, sier Tour-direktør Christian Prudhomme.

Åpningsetappen virker skreddersydd for den britiske sprinteren Mark Cavendish, som var ambassadør for Yorkshires søknad om å få åpningen av neste års Tour de France. Også skotske Edinburgh og italienske Firenze var med i søknadsrunden.

Tour de France-arrangøren opplyste at de resterende etappene for 2014-utgaven først vil bli presentert 23. oktober i Paris.

(NTB)