Tour-uttatt rytter testet positivt på EPO

Antonio Colom er andre Katusja-rytter på en måned.

BRUKER IKKE IKKE BARE SMOKK: Katusja-rytter Antonio Colom putter ikke bare i seg smokk. Her feirer spanjolen seier på siste etappe og femteplass sammenlagt i Paris-Nice i år. Nå har han testet positivt på EPO. Foto: Eric Gaillard, Reuters/Scanpix
BRUKER IKKE IKKE BARE SMOKK: Katusja-rytter Antonio Colom putter ikke bare i seg smokk. Her feirer spanjolen seier på siste etappe og femteplass sammenlagt i Paris-Nice i år. Nå har han testet positivt på EPO. Foto: Eric Gaillard, Reuters/ScanpixVis mer

|||

Spanske Antonio Colom er utestengt etter at han har avgitt en positiv dopingtest. Katusja-rytteren er tatt for bruk av EPO.

Han var tatt ut på Katusja-laget til Tour de France som starter 4. juli, men det blir ikke noe av. 31-åringen som ble nummer fem sammenlagt i Paris-Nice i mars, må følge Touren fra sidelinjen.

Testen som felte ham ble tatt etter et ritt 2. april. Det er et laboratorium i Madrid som har analysert prøven.

Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) sier at Colom ble testet etter informasjon funnet i det biologiske passet hans. Det var en planlagt test som felte spanjolen.

Han er også den andre Katusja-rytteren som tester positivt på EPO på under en måned. Den forrige som ble tatt var østerrikeren Christian Pfannenberger.

(NTB)