Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Geraint Thomas er stor Arsenal-fan

Tour-vinner ble ringt opp av Wenger og Henry

- Det var helt sinnssykt.

TOUR DE FRANCE: Geraint Thomas vant sammenlagtseieren i årets Tour de France. Foto: Pete Goding/Pa Photos
TOUR DE FRANCE: Geraint Thomas vant sammenlagtseieren i årets Tour de France. Foto: Pete Goding/Pa Photos Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Geraint Thomas overrasket mange da han endte opp med å ta sammenlagtseieren i årets Tour de France. Syklisten har hatt en lang og kronglete vei til toppen, men i årets ritt klaffet alt. Tittelen har vært livsforandrende, mener han. Nå ringer store stjerner til Thomas, som han selv er stor fan av.

- Det er som å ri på bølger. Det er ikke normalt det som skjer, alle intervjuene og det å bo på fine hotell, sier Thomas til BBC Sport.

På flyturen hjem til London, ble Thomas svært overrasket da han tok opp telefonen.

- Jeg er en stor Arsenal-fan og på flyplassen i Paris ringte Arsène Wenger, jeg fikk videomeldinger fra Dan Carter, Thierry Henry og Rob Brydon, forteller Thomas entusiastisk, og legger til:

- Det var helt sinnssykt.

Han syns det er smått rart at stjerner han selv har stor respekt for, viser interesse for syklisten.

- Alle disse personene som Ryan Jones og Shane Williams, spillere som jeg vokste opp med å se på tv, sender meg meldinger, sier at jeg inspirerer og at de har hatt stor interesse av å følge med på meg. Det er bare «wow». Jeg er fortsatt en stor fan av dem. Det betyr mye for meg å få de meldingene, sier Thomas.

Livsforandrende

Geraint Thomas er den første waliseren, og den tredje britiske syklisten som vinner Tour de France. På spørsmål om det endret livet til Thomas, er han skråsikker.

- Ja, det gjør det. Definitivt, sier han.

Det tok elleve år etter Tour-debuten før Thomas sto som vinner av samme ritt. Thomas kjører for Team Sky, og en av de store samtaletemaene har vært kapteinsrollen. Chris Froome og Thomas delte lederrollen i laget, og det var ventet at Froome skulle kjøre for sin femte Tour-seier.

- I årets Tour handlet alt om Froome. Jeg trodde på meg selv og det samme gjorde laget, men for alle andre var det et enormt sjokk.

Thomas var diplomatisk gjennom hele rittet og insisterte på at det var Froome som laget kjørte for. Likevel endte Thomas opp med sammenlagtseieren. På veien hjem til England ble han flydd i privatfly og britene hyllet han da han landet.

- Det er nok derfor jeg fikk en så fin mottakelse her hjemme også. Det er en sånn underdog-greie. Britene elsker underdogs, sier Thomas.

Bakgrunn

Thomas debuterte i Tour de France som rittets yngste deltaker i 2007. Av de 141 som fullførte ned Champs-Élysées, endte Thomas som nr. 140 i sammendraget.

Tre år seinere ble han signert av hardtsatsende Team Sky, hvor han til å begynne med markerte seg som en god spurter.

I åra som fulgte, har Thomas markert seg i flere av klassikerne, men han har også ofte vært en ulykkesfugl, og har måttet avslutte ritt som følge av krasj og uhell. I årets Tour de France klaffet derimot alt.