Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tour-vinner Froome ble kvitt parasittsykdom

- Fantastiske nyheter.

HAR SLITT:   Chris Froome. FOTO: NTB SCANPIX
HAR SLITT: Chris Froome. FOTO: NTB SCANPIX Vis mer

Chris Froome, årets vinner av Tour de France, er endelig kvitt parasittsykdommen sneglefeber som har plaget ham i fire år.

Han forteller om dette til avisen Independent fredag. Helt siden 2008 har han fått behandlinger for denne sykdommen som kommer av parasitter som lever i friskt vann som elver, bekker og små innsjøer.

- Endelig er jeg kvitt denne sykdommen, sier Froome til avisen. Han kjører for Sky-laget og er britisk, men født i Kenya. Da han gikk til topps i Touren i sommer, ble han den andre briten til å vinne verdens største sykkelløp. Den første var Bradley Wiggins som vant i fjor.

Testet seg - Jeg testet meg før jeg var en tur i Kenya ganske nylig, og for første gang siden jeg ble syk og fikk diagnosen var testresultatet negativt. Det var fantastiske nyheter for meg, for nå bør jeg ikke bekymre meg om denne sykdommen mer, sier Froome.

Han forteller videre at i behandlingstiden har han testet seg to ganger i år, men hver gang har resultatet av testingen vært nedslående, for det har vist seg vanskelig for ham å bli kvitt sykdommen.

- Da jeg fikk diagnosen første gang, ble det sagt at jeg hadde hatt denne parasitten i systemet mitt i alle fall i to år allerede. Men det kan også hende at jeg har båret med meg denne parasitten i mye lengre tid enn det, forteller han.

Indre organer Sykdommen Froome har slitt med kan gi små og få symptomer til å begynne med, men etter en tid kan den første til skader på kroppens indre organer.

Nå som Tour-vinneren er helt frisk, starter han umiddelbart opp med treningen til en ny sesong, der hovedmålet er å forsvare seieren fra årets Tour de France. Starten går i år i England 5. juli. (NTB)