TILKJENT SEIEREN I ETTERTID: Da Floyd Landis (t.h) ble fratatt tour-seieren på grunn av doping overtok Oscar Pereiro den gule trøya for 2006-rittet. Nå antyder spanjolen at fotballen slettes ikke er reinere enn sykling. Foto: AP  / Bernard Papon / NTB SCANPIX
TILKJENT SEIEREN I ETTERTID: Da Floyd Landis (t.h) ble fratatt tour-seieren på grunn av doping overtok Oscar Pereiro den gule trøya for 2006-rittet. Nå antyder spanjolen at fotballen slettes ikke er reinere enn sykling. Foto: AP / Bernard Papon / NTB SCANPIXVis mer

Tour-vinner gir Messi dopingstempel

Sier fotballstjerner tar blodoverføringer og gis hormoner.

(Dagbladet): Lance Armstrongs dopinginnrømmelse hos Oprah Winfrey har satt sykkelsporten i et svært dårlig lys.

Tidligere Tour de France-vinner Oscar Pereiro mener fotballen ikke er noe bedre. Han trekker fram eksempler som kaster en dopingskygge mot blant andre Barcelona-spiss og gullball-vinner Leo Messi.

- Det var en spiller som brukte veksthormoner og er nå et idol, sier Pereiro til den spanske radiokanalen Cadena Cope - et intervju gjengitt på ESPN.

Blodoverføring Det er liten tvil om at 2006-vinneren av touren mener Messi, for det er ingen hemmelighet at argentineren fikk behandling med veksthormoner da han ankom Barcelona som en småvokst 13-åring.

Men Pereiro gir seg ikke med den beskyldningen.

- Det var en spiller som fikk blodoverføring for å prestere bedre. Han blir idolisert i dag, sier Pereiro.

Pereiro spilte selv for Segunda Liga B-laget Coruxo da han la opp som syklist i 2010. Han noterte to kamper og to mål.  Kjennskapen til fotballen gjør at han slår fast at doping er utbredt også der.

- Hvis en syklist og en utøver i en annen sport hadde fått samme behandling, ville den ene vært dopet til øyelokkene mens den andre bare er en som gjør sin jobb for klubben, sier Pereiro.

Slenge dritt - Det handler ikke om å forsvare sykling og slenge dritt om andre idretter, men jeg skulle ønske dere hadde tatt for dere andre idretter på samme måte når visse ting dukker opp.

VOKSTE 30 CM PÅ 2,5 ÅR. Lionel Messi skjøt i været da han fikk veksthormoner ved ankomst Barcelona. Behandlingen blir nå mistenkeliggjort. Foto: AFP  / ANDER GILLENEA / NTB SCANPIX
VOKSTE 30 CM PÅ 2,5 ÅR. Lionel Messi skjøt i været da han fikk veksthormoner ved ankomst Barcelona. Behandlingen blir nå mistenkeliggjort. Foto: AFP / ANDER GILLENEA / NTB SCANPIX Vis mer

Pereiro var selv under dopingetterforskning etter tour-seieren, på grunn av en positiv test for astmamedisinen salbutamol. Det viste seg i ettertid at spanjolen hadde tillatelse til å bruke stoffet.

Men Pereiro selv er også utpekt som doper av Floyd Landis, hans tidligere Phonak-lagkamerat og syklisten som først syklet inn som vinner i touren i 2006.

Amerikaneren har uttalt at de to diskuterte bloddoping under i feltet under et ritt. Selv innrømmer 35-åringen ingenting, så langt.

- Den dagen noen betaler meg en million euro (7,5 mill. kroner), slik som mange har fått, så skal jeg si ja eller nei (til om jeg dopet meg), sier Pereiro.