RISIKERER FENGSEL: Jan Ullrich, tidligere T-Mobile-rytter, kan få opp til tre år i fengsel etter å ha forårsaket en bilulykke i beruset tilstand. (foto: Scanpix)
RISIKERER FENGSEL: Jan Ullrich, tidligere T-Mobile-rytter, kan få opp til tre år i fengsel etter å ha forårsaket en bilulykke i beruset tilstand. (foto: Scanpix)Vis mer

Tour-vinner må møte i retten etter fyllekjøring

Skadet to personer i bilulykke.

(procycling.no): Jan Ullrich sier han aldri burde ha kjørt i alkoholpåvirket tilstand. Nå må den tidligere toppsyklisten møte i retten.

Det var i mai i fjor i sveitsiske Thurgovie at Tour de France-vinneren fra 1997 kom over i feil kjørebane og traff fronten på en annen bil. To personer ble skadet i ulykken. Ifølge den sveitsiske avisen Blick hadde Ullrich promille over tillatt grense.  

- Det er utilgivelig at jeg kjørte i den tilstanden. Det var en fryktelig feil og jeg angrer dypt, sier Ullrich.  

Den tidligere T-Mobile-rytteren, som i 2013 innrømmet utstrakt dopingbruk i sin aktive karriere, hevdet at han var på vei hjem fra et stressende møte og ville komme seg hjem så fort som mulig.  

Blick rapporterer at dette ikke er første gangen Ullrich er tatt for å kjøre bil i beruset tilstand. Rytteren som ble kalt «Der Kaiser» krasjet også med en Prosche i 2002.  

Hvis funnet skyldig kan 41 år gamle Ullrich risikere fengsel i opp til tre år.