Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mener han var mer enn god nok for å spille

Toure beskylder Guardiola for rasisme

Den tidligere City-spilleren kommer med svært sterke anklager mot sin gamle trener.

KRAFTIGE BESKYLDNINGER: Yaya Toure sparer ikke på noe i intervjuet med et fransk fotballmagasin. Foto: Matt West/BPI/REX/Shutterstock
KRAFTIGE BESKYLDNINGER: Yaya Toure sparer ikke på noe i intervjuet med et fransk fotballmagasin. Foto: Matt West/BPI/REX/Shutterstock Vis mer

Yaya Toure, som har spilt under spanjolen i både Manchester City og Barcelona, raser nå mot gamletreneren i et nytt intervju gjort med France football. Allerede da Guardiola kom til Manchester City i 2016, ble det murring mellom de to.

Da Toure ble vraket fra Champions League-troppen på høsten, førte det til at Yayas agent gikk ut og tordnet offentlig mot manageren. Selv om Toure kom seg tilbake til førstelaget, ble det aldri det samme som før spanjolen ankom Ethihad.

- Jeg ble behandlet grusomt av ham. Jeg tviler på at Barcelona ville gjort det samme mot Andres Iniesta, sier han, og sikter til hvordan Iniesta ble behandlet i Barcelona den siste sesongen.

Beskylder Guardiola for rasisme

Senere i intervjuet går Toure faktisk så langt at han beskylder Gaurdiola for rasisme.

- Jeg begynte etter hvert å mistenke at jeg ble behandlet på den måten på grunn av hudfargen min, tordner 35-åringen i intervjuet, før han fortsetter:

- Den dagen Pep stiller med fem afrikanere i en startellever, lover jeg å sende ham ei kake. Han later som at han ikke har problemer med afrikanere, og han er for smart til å bli tatt for det. Men han vil aldri innrømme at det faktisk er sant, sier spilleren som blir sett på som en av de aller største gjennom tidene i Manchester City.

Han ser tilbake på tiden sin i Barcelona, og fortsetter å komme med krasse beskyldninger.

- Jeg er ikke den første som snakker om forskjellsbehandlingen han gir. De samme spørsmålene ble stilt da han var i Barcelona. Kanskje blir vi afrikanere behandlet annerledes enn andre av ham. Når man ser at Pep har problemer med afrikanere hvor enn han drar, må jeg stille meg selv det spørsmålet, understreker han.

- Prøvde å forstå

Toure forklarer at han tidligere ikke kunne skjønne hvorfor han ikke fikk spille, og krevde til slutt svar på sine fysiske tester fra de andre trenerne. Til tross for at disse angivelig skal ha vært gode, ble det bare med en kamp fra start denne sesongen.

- Jeg prøvde å forstå hvorfor jeg ikke fikk spille. Jeg fikk greie på at mine fysiske tester var like gode, om ikke bedre enn tidligere, og da skjønte jeg at det ikke handlet om den fysiske formen jeg var i, sier Toure i intervjuet.

Han mener også at tidenes kanskje mest suksessrike manager så på ham som en trussel i City-garderoben.

- Jeg har inntrykket over at Guardiola var sjalu, og så på meg som en rival. Som om jeg kunne overskygge han, sier Toure til det franske magasinet.

- Jeg vil nå være den som bryter ned myten om Pep Guardiola, blir han også sitert på.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media