Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Toure drømmer om triumf i Afrika-mesterskapet

Med Elfenbenskysten.

DRØMMER OM TROFE: I det som kan bli hans siste forsøk på å vinne en tittel med hjemlandet, skal Manchester City-stjernen Yaya Touré forsøke å lede Elfenbenskysten til en etterlengtet internasjonal triumf. Foto: REUTERS/Akintunde Akinleye
DRØMMER OM TROFE: I det som kan bli hans siste forsøk på å vinne en tittel med hjemlandet, skal Manchester City-stjernen Yaya Touré forsøke å lede Elfenbenskysten til en etterlengtet internasjonal triumf. Foto: REUTERS/Akintunde Akinleye Vis mer

I det som kan bli hans siste forsøk på å vinne en tittel med hjemlandet, skal Manchester City-stjernen Yaya Touré forsøke å lede Elfenbenskysten til en etterlengtet internasjonal triumf.

Sist det ivorianske landslaget løftet vinnertrofeet i Afrika-mesterskapet var helt tilbake i 1992. De 23 årene som har gått siden da, har vært en ørkenvandring med hensyn til internasjonale titler. Men det har ikke manglet på gode forsøk.

I 2006 røk seieren i en jevn og spennende straffesparkkonkurranse mot vertsnasjonen Egypt i Kairo, og seks år senere ble det nytt dramatisk finaletap mot overraskelseslaget Zambia i Gabons hovedstad Libreville.

Når Elfenbenskysten innleder årets Afrika-mesterskap kommende helg, er 31 år gamle Yaya Toure og storebror Kolo (33) de to eneste spillerne som er igjen fra den ivorianske troppen som tapte finalen i Kairo for ni år siden. To av de øvrige stjernene på det laget, Didier Drogba og Didier Zokora, ga seg på landslaget etter VM-sluttspillet i Brasil i fjor sommer.

Vant pris igjen Yaya Touré, ubestridt sjef på det ivorianske landslaget, har spilt tre VM-sluttspill og går nå løs på sitt sjette Afrika-mesterskap. Veteranen vet samtidig godt at tiden er i ferd med å løpe fra ham med hensyn til å oppleve en triumf med hjemlandets fotballstolthet.

Manchester City-stjernen presterer samtidig fortsatt på skyhøyt nivå og ble nylig kåret til Afrikas beste fotballspiller for fjerde år på rad. Denne gangen var Borussia Dortmunds gabonske spiss Pierre-Emerick Aubameyang og Nigerias keeper Vincent Enyeama nærmest å fravriste 31-åringen tittelen.

Touré var også den eneste afrikanske spilleren som figurerte på Det internasjonale fotballforbundets innledende liste over Gullballen-kandidater i 2014. I det selskapet endte City-strategen til slutt på 14. plass etter at stemmene var talt opp.

Savnet i City Bakgrunnen for FIFA-nomineringen handlet nærmest utelukkende om midtbanekjempens prestasjoner på klubblaget i fjor. Med 20 mål var Touré helt avgjørende for at City forsvarte ligagullet forrige sesong.

I årets Premier League står 31-åringen med sju mål på 18 kamper, og statistikken viser at ingen City-spillere har tilbakelagt flere kilometer enn Touré så langt.

At City-manager Manuel Pellegrini er en smule bekymret over å skulle klare seg uten midtbanestjernen de neste ukene, er ikke vanskelig å forstå.

- Han er en meget viktig spiller. Det går ikke an å si at det er uten betydning at Yaya er borte, sa chileneren nylig.

Mens City gruer seg, gleder Elfenbenskysten seg over å ha sin viktigste spiller disponibel. Laget møter Guinea, Mali og Kamerun i gruppespillet i årets Afrika-mesterskap.

- Før jeg legger opp, vil jeg virkelig gjerne vinne noe med landet mitt. Jeg håper Herve Renard (landslagssjef) vil lede oss så langt som mulig, sa Touré nylig.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media