Toure er Nordtveits pappa i Arsenal

- Snakker til meg som jeg var sønnen hans.

(Dagbladet.no): Håvard Nordtveit var ikke høy i hatten da han gikk fra lille Haugesund til mektige Arsenal. Men 17-åringen har tilpasset seg raskt, blitt utnevnt til reservelagskaptein og imponert Arsene Wenger med sin modenhet.

Nå har han også skaffet seg en av Premier Leagues beste midtstoppere som mentor og reservepappa.

I et intervju med det norske supporterbladet The Gunners Post er Nordtveit overveldet over hvordan han blir fulgt opp av Kolo Toure.

- Kolo Toure er en fantastisk type. Måten han tar imot nye spillere på er veldig imponerende. Han snakker til meg som om jeg skulle vært hans egen sønn. Han kommer og gir meg en klem hver gang jeg ser ham, han tar liksom helt av hver dag. Og det setter jeg veldig stor pris på. En så jordnær spiller finnes det ikke mange av i Premier League, sier Nordtveit.

Skulle startet mot Newcastle

Bortsett fra et innhopp mot Barnet i en treningskamp før sesongen, har Nordtveit til gode å spille på førstelaget ennå. Men Wenger planla å gi ham sjansen fra start i ligacupen mot Newcastle 24. september - helt til sjefsspeider Steve Rowley vendte tommelen ned.

- Jeg lå på fysiobenken og fikk litt behandling da Steve Rowley kom bort til meg og sa at det var ventet 60 000 tilskuere, og at jeg skulle starte. Jeg bare stotret 60 000 tilbake til ham, men dessverre fikk jeg også beskjed om at det ikke var noen mulighet til å spille halvskadet, det ville bli for halvhjertet, forteller Nordtveit til The Gunners Post.

Han har ikke angret et sekund på at han skrev fireårskontrakt med Arsenal i sommer, selv om han har vært ønsket av andre storklubber.

SKRYTER AV MILJØET: Håvard Nordtveit mener det er et fantastisk miljø i Arsenal, og forteller at alle blir behandlet likt enten de spiller på A-laget eller reservelaget. Foto: KEITH HAMMETT/DAGBLADET
SKRYTER AV MILJØET: Håvard Nordtveit mener det er et fantastisk miljø i Arsenal, og forteller at alle blir behandlet likt enten de spiller på A-laget eller reservelaget. Foto: KEITH HAMMETT/DAGBLADET Vis mer

Sjansen større i Arsenal

I 2006 reiste han på treningshold med favorittklubben Manchester United. Men Arsene Wengers gode rykte med å dyrke fram unggutter vippet avgjørelsen i Arsenals favør.

- Hos Arsenal fikk jeg tilbud om å trene med A-laget, og det fikk jeg ikke i Manchester United. Og så kom jeg vel fram til at sjansen for å lykkes var større i Arsenal enn United, for alle vet jo hvor fantastisk Arsene Wenger er til å jobbe med unge talenter. Om jeg har tatt det rette valget er mye opp til meg selv, sier han til supporterbladet.

<B>RAUS MED KLEMMENE:</B> Kolo Toure gir Håvard Nordtveit klemmer så ofte han kan. Her kaster han seg over Bacary Sagna.
<B>SKULLE SPILT:</B> I denne ligacupkampen, hvor Arsenal slo Newcastle 2-0 foran et fullsatt Emirates, skulle Håvard Nordtveit spilt fra start.